Autor:

Žitný chléb

Střední
Ingredience
Mléko 250 ml
Prášek do pečiva 1 balíček
Máslo 40 g
Celožitná tlučová mouka 400 g
Sůl  špetka
Kmín  
Fenykl  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Pečivo

Mouku smícháme s kypřícím práškem, špetkou soli, tlučeným kmínem a fenyklem. Mlékem a rozehřátým máslem zpracujeme v těsto, které pečeme v malých, vymaštěných tvořítkách nebo klademe lžicí malé bocháneky na máslem nebo olejem pomazaný plech. Pečeme v troubě 20-25 minut. Můžeme péci v chlebové nebo sucharové formě.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Bramborový šumavský toč se zelím Recepty na víkend: Lidová domácí čtveřice Články z

Komentáře k receptu: Žitný chléb

Komentáře

  1. Nikijaho   19.05.2015 | 13:26 | reagovat |

    Lze přidat žitnou mouku a místo mléka vodu prosím?

  2. Eva Malikova   21.11.2004 | 16:58 | reagovat |

    Co je to prosim tlucova mouka a kde ji dostanu ?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 typů oblečení, kterých byste se měla okamžitě zbavit! 5 typů oblečení, kterých byste se měla okamžitě zbavit!
Gábi se nebojí zeptat: Jak uspokojit rukou muže lépe, než to dovede on sám? Gábi se nebojí zeptat: Jak uspokojit rukou muže lépe, než to dovede on sám?
Hubnutí a oxytocin: Proč se zamilovaným a spokojeným lidem hubne líp? Hubnutí a oxytocin: Proč se zamilovaným a spokojeným lidem hubne líp?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web