Autor:

Zelňačka Jihočeská

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Voda 1 l
Cibule
velká
1 ks
Hlávkové zelí 400 g
Zakysaná smetana 1/4 l
Sladká smetana 1/4 l
Brambory  
Uzeniny  
Hladká mouka 3 lžíce
Kmín 1 špetka
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Uvaříme si 1 litr vody, do kterého přidáme nakrájenou větší cibuli, nakrájené hlávkové zelí, trochu kmínu a osolíme. Vaříme do měkka.
Potom sladkou smetanu smícháme se třemi lžícemi hladké mouky a přilejeme. Přilejeme i zakysanou smetanu a necháme přejít varem.
Mezitím si uvaříme brambory a opečeme na kostičky nakrájenou uzeninu.
Podáváme tak, že na talíře dáme uvařené brambory a opečenou uzeninu, zalijeme polévkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 2x)
Reklama
Chilli con carne na pivě Pěkně ostrá mexická kuchyně. Recepty, které stojí za to vyzkoušet Články z

Komentáře k receptu: Zelňačka Jihočeská

Komentáře

  1. Dom   20.01.2015 | 22:15 | reagovat | závadný

    tak poprve varim a uvidim, co z toho vzejde :) dekuji za recep

  2. Ladia   06.05.2011 | 8:04 | reagovat | závadný

    Zakysaná smetana 1 l, Sladká smetana 1 l ??

    1. Tereza T   06.05.2011 | 14:57 | reagovat | závadný

      Opraveno, díky.

  3. nikita5.1   23.01.2011 | 10:43 | reagovat | závadný

    já tedy sem z jihu, zelňačku vařím a úplně jinak. Nejsem znalec, ani nebudu tvrdit, že ta má je ta pravá jihočeská ale tahle to podle mě taky není.
    Domnívám se, že základem zelňačky by měl být uzený vývar a kyselé zelí :-\

  4. Katka   18.11.2007 | 19:36 | reagovat | závadný

    Já teda vařím z kysaného zelí, je to potom lepší :-) ale na jihu se to asi vaří trošku jinak, ale jinak velmi dobrý recept, uvařím to i ze dvou litrů a je to hned snězený :)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web