Zeleninové lazaně

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g cuketa
    • 6
      lžíce olivový olej
    • sůl
    • 2
      ks rajčata
    • 2
      stroužek česnek
    • oregáno
    • 3
      ks cibule
    • 60
      g hladká mouka
    • 375
      ml mléko
    • pepř mletý
    • muškátový oříšek
    • 150
      g lazaně
    • 100
      g parmazán
    • tuk
    • 1
      lžíce máslo
    • 0,5
      ks petrželka
    • bazalka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cukety omyjeme a se slupkou je nakrájíme na silnější kolečka. Opečeme je na 2 lžících oleje, osolíme a posypeme jemně nasekanými bylinkami. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Oloupeme a utřeme česnek. Smísíme jej s rajčaty a ochutíme oreganem.
2
Oloupeme a drobně nasekáme cibulky. Osmahneme je na oleji, poprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Tu zalijeme mlékem a stejným dílem vody. Zamícháme, aby nevznikly žmolky, a bešamel vaříme ještě 10 minut. Osolíme, opepříme a ochutíme jej muškátem.
3
Troubu rozpálíme na 200 °C. Pekáček vymastíme a vyrovnáváme do něj střídavě lazaně, cukety a rajčata, přičemž těstoviny přelijeme vždy trochou bešamelu. Povrch nakonec posypeme jemně nastrouhaným sýrem a poklademe vločkami másla. Pečeme 20 minut překryté alobalem a 20 minut otevřené dopečeme dozlatova.
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.