Zeleninová rýže s přírodním masem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 350
      g maso vepřové, drůbeží, králičí - dle chuti
    • koření dle chuti: kari, grilovací, gyros, steakové...
    • olej
    • 350
      g rýže parboiled nebo jiná, námi oblíbená
    • zeleninový vývar (může být z kostky)
    • sůl a pepř dle chuti
    • 1
      ks pórek
    • 2
      ks mrkev
    • 3
      ks paprika barevné
    • 1
      ks cuketa mladá
    • 3
      hrst zelené fazolky čerstvé nebo rozmražené 2 -
    • sojová omáčka dle chuti
    • sýr - Emantál, Gouda... není nutný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso pokrájíme na kousky, okořeníme a necháme chvíli proležet. Poté orestujeme na rozpáleném oleji dozlatova.
2
Rýži uvaříme v zeleninovém vývaru podle návodu.
3
Na oleji orestujeme očištěnou a pokrájenou mrkev, fazolky a papriku, pak přidáme pokrájený pórek a nakonec pokrájenou cuketu. Dochutíme až nakonec solí, pepřem a sojovou omáčkou.
4
Do uvařené rýže vmícháme orestované maso i s výpekem, orestovanou zeleninu a promícháme. Podáváme ihned. Před podáváním můžeme posypat sýrem.
5
K zelenině můžeme přidat i houby (žampiony...), kukuřici, hrášek - vše dle vlastního výběru a chuti.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Kamila Leštinová
    Kamila Leštinová |

    23. 3. 2017 10:23

    Bylo to výborné <3

  • Peroutková
    Peroutková |

    24. 1. 2014 10:37

    Já rýži vařím kvůli manželovi málo, ale takto připravená i jemu vyloženě zapadla. Děkuji za inspiraci!