Cuketovo-rajčatový salát s přírodním sýrem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g cuketa - mladá
    • 400
      g rajčata oloupaná , můžou být i nakládaná
    • 150
      g balkánský sýr , nebo jiný, přírodní čerstvý sýr (i ochucený)
    • 3
      lžíce olej
  • Na dochucení:
    • sůl
    • pepř mletý
    • česnek
    • balzamikový ocet nebo citronová šťáva
    • bylinky čerstvé - dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cuketu pokrájíme na slabé plátky a dáme na minutku povařit do slané vody, pak scedíme a dáme do mísy. Spařená, oloupaná rajčata pokrájíme a přidáme k cuketě.
2
Cuketu a rajčata v míse zakápneme olejem, osolíme, opepříme a dle chuti dochutíme rozetřeným česnekem. Zamícháme.
3
Do salátu přidáme nastrouhaný, rozdrobený nebo pokrájený přírodní sýr (může být i bylinkový, česnekový... ), promícháme a dáme vychladit a proležet.
4
Podáváme samotný, s pečivem nebo jako přílohu ke grilovanému masu.
5
* Salát můžeme dochutit i balsamicem, citronovou šťávou nebo bylinkami.

Komentáře k receptu

  • Zlatka
    Zlatka |

    7. 7. 2015 12:09

    Moc jsem nevěřila té blanšírované cuketě a byla jsem velmi mile překvapená celkovým výsledkem salátu. S balkánský sýrem i s mozzarelou je výborný. Děkuji za recept.

  • Davídková Kateřina
    Davídková Kateřina |

    23. 8. 2011 11:20

    Přátelé nám z dovolené přivezli brynzu a tak jsem včera hledala recept kam a co s ní, protože nám nikomu nechutnala, halušky neumím a vyhodit mi jí bylo líto. Uvařila jsem tedy cuketu, dala rajčata z konzervy, česnek, olej, pepř, sůl a brynzu. Nikdo v té míchanici brynzu nepoznal a salát se snědl všech ;-) , s francouzskou bagetkou to byla večeře jedna báseň. Doporučuji zkusit.