Zázvorové karbanátky s dýní

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g mleté maso - míchané
    • 4
      lžíce studená voda
    • 3
      lžička zázvor - oloupaný, jemně nastrouhaný, 2 -
    • 140
      g dýně - oloupaná, hrubě nastrouhaná
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks vejce
    • 60
      g strouhanka ze staršího pečiva (ne z tvrdého)
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vodu, vejce, nastrouhaný zázvor, česnek a dýni, osolíme a opepříme. Vše dobře promícháme, přidáme strouhanku, opět promícháme a mokrou rukou uplácáme několik stejně velkých placiček - karbanátků, které na pánvi s rozpáleným olejem osmažíme dozlatova.
2
Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Renat ka
    Renat ka |

    28. 8. 2016 11:55

    Měli jsme je k obědu a byly výborný a skvěle dochucený :-* . Dýně je ozvláštnila na řezu ale cítit nebyla, toho se nejvíc bál přítel :-D .

  • Dana
    Dana |

    29. 10. 2015 13:17

    Skvělý oběd, děkuji.

  • Marie Rudečková
    Marie Rudečková |

    17. 10. 2014 10:22

    Byly báječné. Dokonale sladěná chuť, velice chválím a doporučuji.

  • Zuzka
    Zuzka |

    7. 10. 2014 13:05

    Karbanátky byly teda víc než luxusní :-* a štěstí bylo, že jsem je dělala z celého kila mletého, protože jsme se na ně vrhli jak neřízené střely :-D