Závitky na pepři

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      plátek hovězí roštěná po 200g
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce sůl
    • 3
      lžíce pepř mletý
    • olej
    • 6
      lžíce portské víno
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžička hořčice kremžská

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Roštěnky naklepeme, posolíme, svineme a omotáme nití. Závitky potřeme olejem, obalíme v pepři, který jsme nahrubo namleli, a na pánvi na oleji ze všech stran opékáme asi 10 minut. Potom maso vyjmeme a ve výpeku opražíme nakrájenou cibuli, přilejeme víno. Dosolíme a ochutíme hořčicí. Vložíme závitky a pomalu dusíme, dokud maso není měkké. Pokud je třeba, podléváme po troškách horkou vodou. Nakonec přidáme a necháme rozpustit máslo.
2
Podáváme se salátem a hranolky, nebo pečenými brambory.
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    9. 5. 2006 09:34

    Hovězí maso + červené víno nikdy nezklame!Toto je navíc s kr.hořčicí,velice zajímavý recept.Ukládám a děkuji Terezko.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    5. 5. 2006 07:29

    Myslím, že môžete použiť hocijakú pikantnú horčicu : )))

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    4. 5. 2006 16:36

    Kremzskou horcici u nas nesezenu... myslite, ze Dijon horcice se rozpusti stejne jako kremzska? Vypada to zajimave a rada bych zkusila.

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    4. 5. 2006 16:28

    Terezko, dik za pripomenuti receptu, uz jsem to dlouho nedelala a vsem doma chutna. Priprava je rychla a se snitkem cerstveho tymianu a zrnko jalovce ma chut divociny:-)