Autor:

Zapékané omelety

Ingredience
Mléko 1 l
Vejce 2 ks
Hladká mouka 100 g
Sůl 1 špetka
Jablka 1 ks
Citronová šťáva 3 lžíce
Rostlinný olej 2 lžíce
Žloutek 1 ks
Vanilkový cukr 1 ks
Ořechový nugát  
Smetana ke šlehání 1 ks
Zapékané omelety

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Chuťovky, Z vajec

Rozmícháme vejce, mouku, sůl a necháme 10 min odstát. Vmícháme nahrubo nastrouhaná jablka, šťávu a postupně upečeme na oleji z obou stran 4 omelety. Necháme je trochu vychladnout, potřeme je nugátem, přeložíme na polovinu a uložíme do ploché zapékací mísy. Smetanu rozmícháme se žloutkem a vanilkovým cukrem, zalejeme omelety a v dobře vyhřáté troubě asi 20 min zapékáme. Před podáváním můžeme ozdobit na kostičky nakrájeným jablkem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
2-
3.67 3 5 1
Dětská párty Zapojte děti do přípravy dětské párty! Články z

Komentáře k receptu: Zapékané omelety

Komentáře

  1. ladislava staffenová   26.05.2008 | 15:10 | reagovat |

    Terezko,napdlo mě,co kdybyste pro všechny zveřejnila základní rozdíl: lívance - omelety - palačinky.?Já vím,že tohle si hodně lidí plete,já znám základní rozdíly,ale určitě máte pohromadě vychytávky.Jen bude asi problém v místním užívání.Ladka

  2. Tereza J.   26.05.2008 | 14:44 | reagovat |

    Nie všetky, do niektorých omeliet sa pridáva aj múka.

  3. Zora Manasová   25.05.2008 | 13:22 | reagovat |

    Nie sú to skôr palacinky, omelety sú bez múky?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web