Autor:

Jednoduché cappuccino řezy

Snadné
Těsto
Vejce 5 ks
Cukr krupice 120 g
Capuccino
dle chuti: klasik, čokoládové...
50 g
Olej 150 ml
Teplá voda 150 ml
Polohrubá mouka 260 g
Prášek do pečiva
- necelý
1 ks
Tuk
a mouka na vymazání většího pekáčku
 
Krém
Smetana ke šlehání 400 ml
Mascarpone
nebo pomazánkové máslo, tvaroh
250 g
Capuccino
dle chuti, cca
3 lžíce
Moučkový cukr
dle chuti, cca
3 lžíce
Ztužovač šlehačky
, jen pokud máme smetanu s nižším procentem tuku než 33%
1 ks
Jednoduché cappuccino řezy

Postup přípravy:

Žloutky v míse vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme cappuccino, olej, vodu a promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem, promícháme a nakonec zlehka vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do pekáče, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dorůžova na cca 15-20 minut, vyzkoušíme špejlí.
Po vychladnutí korpus prokrojíme, polovinou krému pomažeme spodní díl, vrchním dílem zaklopíme a pak i ten potřeme rovnoměrně krémem. Dáme vychladit a proležet nejlépe přes noc. Před podáváním pokrájíme a jednotlivé dílky můžeme dozdobit šlehačkou a poprášit cappuccinem nebo použít čokoládovou přízdobu, hoblinky...

Krém: smetanu vyšleháme s cukrem a cappuccinem, případně i se ztužovačem téměř do tuha. Pak přidáme mascarpone a došleháme na hladký krém.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
1
4.82 11 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 11x)
Valentýnské pokušení ke kávě i čaji Články z

Komentáře k receptu: Jednoduché cappuccino řezy

Komentáře

  1. recepty73   18.03.2016 | 12:14 | reagovat | závadný

    ...přidává se cappuccino v sypkém suchém stavu ...kupuji ho například v Kauflandu, balení 125 gramů prodávají v různých příchutí: čokoládové, vanilkové, klasik, laté...

  2. lendula29   17.03.2016 | 18:26 | reagovat | závadný

    Tak nevím jaké tam mám dát cappuccino?Uvařené nebo v prášku?A jaké mám koupit vůbec ho totiž

    nepoužívám.

  3. Emča   29.01.2016 | 19:33 | reagovat | závadný

    Dělala jsem podle rady pí Kročkové, na velký plech a pak přepůlit. Je to výborný moučník, chutná přímo božsky :-)) .

  4. Darina Kročková   24.09.2015 | 11:40 | reagovat | závadný

    Krém je dokonalý <3 , nejenže je strašně snadný, ale taky neskutečně dobrý a buchta je taky výborná. Použila jsem na ní ten větší masový pekáček, ale určitě by se těsto dalo upíct na normálním velkém plechu a ten pak přepůlit a dát na sebe. Možná by to bylo i jednoduší a rychlejš upečené. Na sto procent brzy zase zopakuji, protože to nemá chybu.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web