Jednoduché cappuccino řezy

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • 120
      g cukr krupice
    • 50
      g capuccino dle chuti: klasik, čokoládové...
    • 150
      ml olej
    • 150
      ml teplá voda
    • 260
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva - necelý
    • tuk a mouka na vymazání většího pekáčku
  • Krém
    • 400
      ml smetana ke šlehání
    • 250
      g mascarpone nebo pomazánkové máslo, tvaroh
    • 3
      lžíce capuccino dle chuti, cca
    • 3
      lžíce moučkový cukr dle chuti, cca
    • 1
      ks ztužovač šlehačky , jen pokud máme smetanu s nižším procentem tuku než 33%

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky v míse vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme cappuccino, olej, vodu a promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem, promícháme a nakonec zlehka vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do pekáče, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dorůžova na cca 15-20 minut, vyzkoušíme špejlí.
2
Po vychladnutí korpus prokrojíme, polovinou krému pomažeme spodní díl, vrchním dílem zaklopíme a pak i ten potřeme rovnoměrně krémem. Dáme vychladit a proležet nejlépe přes noc. Před podáváním pokrájíme a jednotlivé dílky můžeme dozdobit šlehačkou a poprášit cappuccinem nebo použít čokoládovou přízdobu, hoblinky...
3
Krém: smetanu vyšleháme s cukrem a cappuccinem, případně i se ztužovačem téměř do tuha. Pak přidáme mascarpone a došleháme na hladký krém.

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 |

    18. 3. 2016 12:14

    ...přidává se cappuccino v sypkém suchém stavu ...kupuji ho například v Kauflandu, balení 125 gramů prodávají v různých příchutí: čokoládové, vanilkové, klasik, laté...

  • lendula29
    lendula29 |

    17. 3. 2016 19:07

    JAKÉ SE TAM PŘIDÁVÁ CAPPUCCINO ? UVAŘENÉ ?

  • lendula29
    lendula29 |

    17. 3. 2016 18:47

    JAKÉ SE TAM PŘIDÁVÁ CAPPUCCINO?UVAŘENÉ NEBO INSTANTNÍ V PRÁŠKU?DĚKUJI.

  • lendula29
    lendula29 |

    17. 3. 2016 18:26

    Tak nevím jaké tam mám dát cappuccino?Uvařené nebo v prášku?A jaké mám koupit vůbec ho totiž nepoužívám.

  • Emča
    Emča |

    29. 1. 2016 19:33

    Dělala jsem podle rady pí Kročkové, na velký plech a pak přepůlit. Je to výborný moučník, chutná přímo božsky :-)) .

  • Darina Kročková
    Darina Kročková |

    24. 9. 2015 11:40

    Krém je dokonalý <3 , nejenže je strašně snadný, ale taky neskutečně dobrý a buchta je taky výborná. Použila jsem na ní ten větší masový pekáček, ale určitě by se těsto dalo upíct na normálním velkém plechu a ten pak přepůlit a dát na sebe. Možná by to bylo i jednoduší a rychlejš upečené. Na sto procent brzy zase zopakuji, protože to nemá chybu.