Autor:

Zapečené krůtí maso s růžičkovou kapustou

Obtížné
Porce: 2
Ingredience
Cibule
větší
1 ks
Krůtí maso 300 g
Brambory
středně velké
4 ks
Kapusta 250 g
Olivový olej  
Sůl  
Pepř mletý  
Parmazán  
Zálivka
Zakysaná smetana 1 kelímek
Mléko 2 dl
Tvrdý sýr
strouhaný
50 g
Muškátový oříšek  
Zapečené krůtí maso s růžičkovou kapustou

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Brambory uvaříme ve slupce. Na oleji zpěníme cibuli a když zesklovatí, opečeme na kostky nakrájené krůtí maso, přidáme sůl a černý pepř dle chuti. Přidáme omyté růžičky kapusty, přilejeme vodu a chvíli (asi 15-20 min.) podusíme.

Mezitím rozehřejeme troubu na 180 °C a připravíme si zálivku smícháním všech ingrediencí. Zapékací mísu namažemem olejem, poklademe oloupanými, na plátky nakrájenými brambory v jedné vrstvě. Další vrstvu tvoří rozpůlené růžičky podušené kapusty a masa a znova zbytek brambor, které dosolíme. Zalejeme zálivkou a pečeme cca 30-35 minut.

Vynikající je s parmezánem, který přidávám 5-10 min. před dopečením.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Parmazánový quiche s rajčaty Tip na víkend: Rajské potěšení Články z

Komentáře k receptu: Zapečené krůtí maso s růžičkovou kapustou

Komentáře

  1. Simča S.   30.10.2010 | 13:04 | reagovat |

    Tak dnes bylo toto jídlo k obědu, mám k receptu jen jednu výhradu - pekla jsem asi 50 minut, než byla "zálivka" tuhá, upečená. Jinak jídlo dobré, servírovala jsem k tomu mrkvový salát a porce jsem lehce posypala strouhaným křenem (včera na mne kousek vykoukl na zahradě při hrabání listí :-) ) . Hodnotím jedničkou i proto, že jsem si vše mohla do misky nachystat už včera při jiném veření a dnes jsem jen zalila a strčila do trouby. Simča S.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web