Autor:

Zapečené kuře s celerem

60 minut PT0H60M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
řízek
4 ks
Řapíkatý celer 300 g
Cibule 2 ks
Žampiony 200 g
Petrželka 1 svazek
Máslo 2 lžíce
Citronová šťáva 2 lžíce
Drůbeží vývar 250 ml
Smetana 100 ml
Hermelín 100 g
Sůl  
Pepř mletý  
Zapečené kuře s celerem

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Celer očistíme a pokrájíme na hranolky dlouhé asi 3 cm. Žampiony nasucho očistíme, oloupeme, větší rozpůlíme, menší rozčtvrtíme.

Máslo rozehřejeme a zesklovatíme na něm nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme maso a opečeme je ze všech stran. Přidáme celer, žampiony a opékáme. Vlijeme citronovou šťávu, vývar a smetanu a asi 5 minut vše dusíme. Osolíme, opepříme a vmícháme nasekanou petrželku.

Pokrm přeložíme do zapékací formy a pokryjeme hermelínem nakrájeným na plátky. Zapékáme při 180 °C asi 20 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1-
4.67 6 5 1
Kuřecí prsa s lusky a listovými puky Rychlé večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Zapečené kuře s celerem

Komentáře

  1. Jana Hejdukova   16.01.2009 | 18:40 | reagovat |

    Vsem nam moc chutnalo, hlavne manzelovi, a to je takrikajic "mlsna huba" :) urcite doporucuji, je to lehke a moc dobre!

  2. Zdena z JM   29.10.2007 | 6:35 | reagovat |

    Nezlobte se ,ale to je pěkně blbý dotaz.Toje jako kdybyste se zeptala,jestli můžete dát do celerové pomazánky něco jiného než celer.Samozžřejmě,že můžete, ale pak už to nebude celerová pomazánka nebo kuře na celeru, ale něco úplně jiného,např.kuře na kedlubnách a chutnat to bude úplně jinak.

  3. Zita Matejkova   28.10.2007 | 16:29 | reagovat |

    Zorko,ale řapíkatý celer chutná jinak než bulva,zkuste to ochutnat,uvidíte,že každý je jiný.

  4. Zora Manasová   28.10.2007 | 15:54 | reagovat |

    Nemáme radi zeler, môžem ho nahradiť kalerábom (kedlubnou)? Ďakujem.

  5. Karla   27.10.2007 | 18:14 | reagovat |

    moc dobroucke, vsichni jsme si na tomto jidle pochutnali. DOPORUCUJI VYZKOUSET. Nemela jsem toliko smetany, tak jsem zmixla se zakysanou smetanou. Nemela jsem hermelin, posypala jsem to Mozzarelou strouhanou. Chvala tomu, kdo tento pokrm vymyslel!!! Moc dekuji

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web