Výborné špagety

Hodnocení:

Moje:

15 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • panenský olivový olej
    • 1
      ks sekaná rajčata nebo rajský protlak
    • 1
      ks cibule menší
    • 1
      balení špagety nebo jiné těstoviny
    • 2
      stroužek česnek
    • bazalka
    • majoránka
    • oregáno
    • 1
      balení olivy (černé nebo zelené bez pecky)
    • sýr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těstoviny dáme vařit podle návodu na obalu.
2
Mezitím si na olivovém oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibulku (ne příliš dotmava, aby nezhořkla; kdo nemá cibuli rád, může ji vynechat nebo nahradit pórkem či jarní cibulkou). Zalejeme krájenými rajčaty z plechovky (můžeme použít i čerstvá, zbavená slupky). Přidáme pokrájené olivy, koření (hlavně bazalku, nejlépe čerstvou). Solit není potřeba, olivy jsou slané dost. Nakonec přidáme česnek a dál už nevaříme, aby nepřišel o své typické aroma. Část sýra (parmazán nebo jakýkoliv jiný nastrouhaný sýr) můžeme nechat rozpustit v omáčce.
3
Servírujeme těstoviny, omáčku a sýr zvlášť.
Zařazení: Pokrmy Z těstovin

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.