Vinařův chléb

Hodnocení:

Moje:

50 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 180
      g hladká mouka
    • 1
      špetka pepř drcený
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka chilli
    • 1
      lžíce provensálské koření
    • 1
      hrst jarní cibulka
    • 1
      lžíce hořčice hrubozrnná
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce mléko případně víno nebo smetanu, co je
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 1
      ks brambory velká, syrová
    • bylinky čerstvé, posekané, podle sezóny (tymián, rozmarýn, oregáno, majoránka atd.)
    • sýr na kostičky (ementál, gruyére, ovčí sýr, camembert, brie - volba je na vaší chuti)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nic není v tomto receptu přesně dáno! Opravdu záleží jen a pouze na vaší chuti a na tom, co zrovna máme po ruce.
2
Mouku smícháme s práškem do pečiva, osolíme, opepříme a přidáme další zvolené koření. Do tohoto základu nastrouháme na hrubém struhadle syrovou oloupanou bramboru. Pomocí plochého nože lehce promícháme. Nesnažte se o důkladné hnětení, to by tomuto chlebu neprospělo. Hořčici rozšleháme metlou s vejcem a mlékem a přidáme k chlebovému základu. Čerstvé nasekané bylinky přidáme jako poslední a na samý závěr kostičky vámi zvoleného sýra. Aby chleba dobře vypadal, ozdobíme kostkami sýra i jeho povrch a posypeme např. čerstvým rozmarýnem.
3
Rukama vytvarujeme bochníček a přeneseme ho na plech vyložený pečícím papírem. Báječná je forma ze silikonu, nemusí se ničím vymazávat a chleba z ní vždycky skvěle vyskočí. Při teplotě 190 °C je za 40 minut hotovo.
4
Jen vaše fantazie dá tomuto chlebu chuťovou tvář - jemně nakrájená sušená šunka, ořechy, slanina, nakládaný pepř, kousky sušených rajčat naložených v oleji, nasekané černé olivy, kapary … chléb je doplňkem a jakousi chuťovkou k dobrému a kvalitnímu vínu.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.