Autor:

Vinařův chléb

50 minut PT0H50M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Hladká mouka 180 g
Pepř drcený 1 špetka
Sůl 1 špetka
Chilli 1 špetka
Provensálské koření 1 lžíce
Jarní cibulka 1 hrst
Hořčice
hrubozrnná
1 lžíce
Vejce 2 ks
Mléko
případně víno nebo smetanu, co je
2 lžíce
Prášek do pečiva 1 balení
Brambory
velká, syrová
1 ks
Bylinky
čerstvé, posekané, podle sezóny (tymián, rozmarýn, oregáno, majoránka atd.)
 
Sýr
na kostičky (ementál, gruyére, ovčí sýr, camembert, brie - volba je na vaší chuti)
 

Postup přípravy:

Nic není v tomto receptu přesně dáno! Opravdu záleží jen a pouze na vaší chuti a na tom, co zrovna máme po ruce.

Mouku smícháme s práškem do pečiva, osolíme, opepříme a přidáme další zvolené koření. Do tohoto základu nastrouháme na hrubém struhadle syrovou oloupanou bramboru. Pomocí plochého nože lehce promícháme. Nesnažte se o důkladné hnětení, to by tomuto chlebu neprospělo. Hořčici rozšleháme metlou s vejcem a mlékem a přidáme k chlebovému základu. Čerstvé nasekané bylinky přidáme jako poslední a na samý závěr kostičky vámi zvoleného sýra. Aby chleba dobře vypadal, ozdobíme kostkami sýra i jeho povrch a posypeme např. čerstvým rozmarýnem.

Rukama vytvarujeme bochníček a přeneseme ho na plech vyložený pečícím papírem. Báječná je forma ze silikonu, nemusí se ničím vymazávat a chleba z ní vždycky skvěle vyskočí. Při teplotě 190 °C je za 40 minut hotovo.

Jen vaše fantazie dá tomuto chlebu chuťovou tvář - jemně nakrájená sušená šunka, ořechy, slanina, nakládaný pepř, kousky sušených rajčat naložených v oleji, nasekané černé olivy, kapary … chléb je doplňkem a jakousi chuťovkou k dobrému a kvalitnímu vínu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Salát ze zelných listů s červenou čekankou, jablky a kuřetem Zázraky zářijové kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Vinařův chléb

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web