Autor:

Vinařův chléb

50 minut PT0H50M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Hladká mouka 180 g
Pepř drcený 1 špetka
Sůl 1 špetka
Chilli 1 špetka
Provensálské koření 1 lžíce
Jarní cibulka 1 hrst
Hořčice
hrubozrnná
1 lžíce
Vejce 2 ks
Mléko
případně víno nebo smetanu, co je
2 lžíce
Prášek do pečiva 1 balení
Brambory
velká, syrová
1 ks
Bylinky
čerstvé, posekané, podle sezóny (tymián, rozmarýn, oregáno, majoránka atd.)
 
Sýr
na kostičky (ementál, gruyére, ovčí sýr, camembert, brie - volba je na vaší chuti)
 

Postup přípravy:

Nic není v tomto receptu přesně dáno! Opravdu záleží jen a pouze na vaší chuti a na tom, co zrovna máme po ruce.

Mouku smícháme s práškem do pečiva, osolíme, opepříme a přidáme další zvolené koření. Do tohoto základu nastrouháme na hrubém struhadle syrovou oloupanou bramboru. Pomocí plochého nože lehce promícháme. Nesnažte se o důkladné hnětení, to by tomuto chlebu neprospělo. Hořčici rozšleháme metlou s vejcem a mlékem a přidáme k chlebovému základu. Čerstvé nasekané bylinky přidáme jako poslední a na samý závěr kostičky vámi zvoleného sýra. Aby chleba dobře vypadal, ozdobíme kostkami sýra i jeho povrch a posypeme např. čerstvým rozmarýnem.

Rukama vytvarujeme bochníček a přeneseme ho na plech vyložený pečícím papírem. Báječná je forma ze silikonu, nemusí se ničím vymazávat a chleba z ní vždycky skvěle vyskočí. Při teplotě 190 °C je za 40 minut hotovo.

Jen vaše fantazie dá tomuto chlebu chuťovou tvář - jemně nakrájená sušená šunka, ořechy, slanina, nakládaný pepř, kousky sušených rajčat naložených v oleji, nasekané černé olivy, kapary … chléb je doplňkem a jakousi chuťovkou k dobrému a kvalitnímu vínu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Čokoládový řez s voňavým krémem Speciality, které mají grády Články z

Komentáře k receptu: Vinařův chléb

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web