Autor:

Vestfálský měšec

Obtížné
Porce: 6
Ingredience
Kuřecí maso
prsa
500 g
Vepřové maso
pečeně
500 g
Česnek
utřené
7 stroužek
Gyros koření
od Vitany
1 lžíce
Sůl 1 lžička
Olivový olej 1 dl
Hermelín 100 g
Sýr Niva 100 g
Listové těsto 2 balíček
Příloha
Paprika
žlutá, červená, zelená a oranžová
4 ks
Okurka salátová
menší
1 ks
Rajčata 4 ks
Mrkev 2 ks
Pórek
menší
1 ks
Hlávkový salát
listů - na kousky natrhat, nebo čínské zelí
8 ks
Pažitka
nakrájená
2 lžíce
Bazalka
nasekaná
1 lžička
Česnek
utřený
3 stroužek
Zakysaná smetana 250 g
Panenský olivový olej
extra
1 lžíce
Sůl 1 lžička
Pepř mletý 1 špetka
Bílé víno 1/2 dl

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Kuřecí prsa a vepřovou pečeni nakrájime na nudličky, asi tak 3 cm dlouhé a 1 cm široké, dáme do misky. V oleji rozmícháme česnek, sůl a gyros koření a vlijeme do misky s masem, pořádně promícháme a necháme asi tak 30 minut odležet. Mezítím vyválíme listové těsto asi tak 2-3 mm silné pláty a nakrájíme čtverce 20×20 cm. Nakrájíme na malé kostičky hermelín a rozdrobíme nivu. Maso orestujeme na pánvi. Na čtverce těsta klademe maso a navrch dáme hermelín a nivu a uděláme uzlíky. Dáme péci do trouby asi tak na 150 °C a pečeme do jemně do zlatova.

Zatím, co se nám měšce pečou, připravíme si přílohu: papriky nakrájíme na nudličky 0,5×2 cm, na 1/4 kolečka asi tak 2 mm silné okurku, na 1/4 asi tak 0,5 cm silné plátky rajčata, 1/2 kolečka asi tak 2 mm silné pórek, natrháme na kousky salát, nahrubo nastrouháme mrkev, vše vložíme do mísy. Do smetany dáme extra panenský olivový olej, česnek, sůl, bílý pepř, bílé víno a promícháme, přidáme nakrájenou pažitku, nasekanou bazalku a znovu promícháme poté nalijeme na zeleninu a opatrně promícháme.

K teplým měšcům podáváme připravenou zeleninovou přílohu. Ačkoliv je to trochu pracné, opravdu to stojí za to.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Pochoutka na víkend: Steaky s cibulovými prstýnky Články z

Komentáře k receptu: Vestfálský měšec

Komentáře

  1. Jana Vestfálová   12.12.2006 | 14:20 | reagovat |

    Mužou se podávat i studené,ale teplé jsou lepší už kvůli sýrům

  2. Věra Pospíšilová   11.12.2006 | 19:46 | reagovat |

    Vařila jsem k nedělnímu obědu, měla jsem s tím úspěch. Ta směs je vynikající, dobře ochucená, přidala jsem ještě pórek a kvůli manželovi pepř. Neměla jsem čas ani ingredience na salát, připravila jsem jen s brambory a s tatarkou, ale opravdu to ještě něco chtělo, příště vyzkouším i se salátem.

  3. Anonym   11.12.2006 | 12:27 | reagovat |

    vypadá to velmi dobře,ale zajímalo by mne,jestli máte vyzkoušené,zda jdou měšce jíst studené,líbilo by se mi nabídnout měšce hostům jako chuťovku,díky za odpověď.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web