Vestfálský měšec

Hodnocení:

Moje:

-
6
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g kuřecí maso prsa
    • 500
      g vepřové maso pečeně
    • 7
      stroužek česnek utřené
    • 1
      lžíce gyros koření od Vitany
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      dl olivový olej
    • 100
      g hermelín
    • 100
      g sýr niva
    • 2
      balíček listové těsto
  • Příloha
    • 4
      ks paprika žlutá, červená, zelená a oranžová
    • 1
      ks okurka salátová menší
    • 4
      ks rajčata
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks pórek menší
    • 8
      ks hlávkový salát listů - na kousky natrhat, nebo čínské zelí
    • 2
      lžíce pažitka nakrájená
    • 1
      lžička bazalka nasekaná
    • 3
      stroužek česnek utřený
    • 250
      g zakysaná smetana
    • 1
      lžíce panenský olivový olej extra
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 0.5
      dl bílé víno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí prsa a vepřovou pečeni nakrájime na nudličky, asi tak 3 cm dlouhé a 1 cm široké, dáme do misky. V oleji rozmícháme česnek, sůl a gyros koření a vlijeme do misky s masem, pořádně promícháme a necháme asi tak 30 minut odležet. Mezítím vyválíme listové těsto asi tak 2-3 mm silné pláty a nakrájíme čtverce 20x20 cm. Nakrájíme na malé kostičky hermelín a rozdrobíme nivu. Maso orestujeme na pánvi. Na čtverce těsta klademe maso a navrch dáme hermelín a nivu a uděláme uzlíky. Dáme péci do trouby asi tak na 150 °C a pečeme do jemně do zlatova.
2
Zatím, co se nám měšce pečou, připravíme si přílohu: papriky nakrájíme na nudličky 0,5x2 cm, na 1/4 kolečka asi tak 2 mm silné okurku, na 1/4 asi tak 0,5 cm silné plátky rajčata, 1/2 kolečka asi tak 2 mm silné pórek, natrháme na kousky salát, nahrubo nastrouháme mrkev, vše vložíme do mísy. Do smetany dáme extra panenský olivový olej, česnek, sůl, bílý pepř, bílé víno a promícháme, přidáme nakrájenou pažitku, nasekanou bazalku a znovu promícháme poté nalijeme na zeleninu a opatrně promícháme.
3
K teplým měšcům podáváme připravenou zeleninovou přílohu. Ačkoliv je to trochu pracné, opravdu to stojí za to.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Jana Vestfálová
    Jana Vestfálová |

    12. 12. 2006 14:20

    Mužou se podávat i studené,ale teplé jsou lepší už kvůli sýrům

  • Věra Pospíšilová
    Věra Pospíšilová |

    11. 12. 2006 19:46

    Vařila jsem k nedělnímu obědu, měla jsem s tím úspěch. Ta směs je vynikající, dobře ochucená, přidala jsem ještě pórek a kvůli manželovi pepř. Neměla jsem čas ani ingredience na salát, připravila jsem jen s brambory a s tatarkou, ale opravdu to ještě něco chtělo, příště vyzkouším i se salátem.

  • Anonym
    Anonym |

    11. 12. 2006 12:27

    vypadá to velmi dobře,ale zajímalo by mne,jestli máte vyzkoušené,zda jdou měšce jíst studené,líbilo by se mi nabídnout měšce hostům jako chuťovku,díky za odpověď.