Autor:

Vepřový špíz s bramborem ve slupce

80 minut PT0H80M
Snadné
Porce: 2
Ingredience
Vepřové maso 500 g
Klobása
1 nožička
1 ks
Paprika 1 ks
Červená cibule 1 ks
Cibule
žlutá
1 ks
Pórek 1 ks
Česnek 2 stroužek
Koření - Grilovaná zelenina 5 lžíce
Koření - 7 druhů pepře
podle chuti
5 lžíce
Brambory
větší, nebo 4 menší
2 ks
Koření - Bylinkové máslo 4 lžíce
Olivový olej
na marinádu
6 lžíce
Máslo 2 lžíce
Vepřový špíz s bramborem ve slupce

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Maso omyjeme, očistíme, osolíme, opepříme a nakrájíme na kousky vhodné k napichování. Posypeme kořením 7 pepřů, přidáme olej a necháme uležet v ledničce (alespoň 2 hodiny) Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky vhodné k napichování, cibuli rozkrojíme na čtvrtky. Posypeme kořením na grilovanou zeleninu a pokapeme ol. olejem. Necháme také marinovat v ledničce.

Předehřejeme si troubu na 220 C° - funkce trouby: grilování
Na špejle, podle libosti, napichujeme všechny namarinované ingredience, např. maso, česnek, cibule, maso, paprika, klobása, cibule, paprika, maso. Připravíme si pekáč, vložíme alobal, lehce pokapeme olejem a pokládáme hotové špízy, které dáme do trouby a pečeme cca 45 minut.

Doporučuji mít mřížku na spodním patře trouby. Nejprve grilujeme 15 až 20 minut, poté na 10 minut přepneme troubu na funkci grilovaní s ventilátorem a to samé opakujeme pro druhou stranu špízu - 15 až 20 min. grilování poté změnit na grilování s ventilátorem. Během grilování si dáme vařit brambory ve slupce, které těsně před podáváním špízu vložíme do trouby a lehce ogrilujeme.

K masu si připravíme dip ze zakysané smetany s česnekem, pepřem, trochou kečupu, sladké papriky a lehce poprášíme podravkou - pro lepší chuť se může přidat i trocha tatarské omáčky. Koření na bylinkové máslo smícháme s trochou másla, které dáme na bramboru při podávání.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Šťavnatý steak s máslovou hruškou Šťavnaté hruškové speciality - 2. díl Články z

Komentáře k receptu: Vepřový špíz s bramborem ve slupce

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web