Vepřový tokáň

Hodnocení:

Moje:

60 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g vepřová kýta vepřová plec
    • 60
      g anglická slanina
    • 2
      ks cibule menší
    • 1
      ml olej
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 0,5
      l vývar
    • 3
      ks rajčata
    • 2
      ks červená paprika
    • 3
      stroužek česnek
    • 0,5
      kelímek smetana 12% nebo zakysaná
    • sůl
    • pepř celý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V hlubší pánvi opečete nakrájenou slaninu, přidejte maso nakrájené na nudličky, osolte, opepřete a opečte. Pak přidejte cibuli nakrájenou na měsíčky, ještě opékejte, přidejte olej, zasypte lžící mouky, lžičkou papriky a lehce osmahněte. Podlijte vývarem a duste do měkka. Až je maso měkké, přidejte oloupané krájené rajčata, nakrájenou papriku a nasekaný česnek. Krátce poduste, vmíchejte smetanu a prohřejte, už nevařte. Jako přílohu podávejte noky, rýži, těstoviny bramborové knedlíky. DOBROU CHUŤ!!!
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Radek
    Radek |

    17. 11. 2015 17:20

    Ahoj, docela dobrý recept, koukal jsem, že na netu jich je hodně...jen jsem udělal pár úprav...rajčata a papriky jsem rozvařil, nepoužil česnek a jako maso použil krkovici, protože není tak tuhá...ale každý dle své chuti... :-)

  • suzi.ak
    suzi.ak |

    4. 2. 2014 20:45

    Trochu jsem vahala nad temi rajcaty, ale vysledek mile prekvapil, je to opravdu dobre :-)

  • schrink
    schrink |

    5. 6. 2012 12:33

    Vyzkoušeno a výborné, hodnotím 1 :-)