Autor:

Vepřové pečené na mléce

Střední
Ingredience
Vepřová plec 1 kg
Sůl 1 lžička
Vaječný koňak 2 lžíce
Cibule 2 ks
Celer 100 g
Mrkev 2 ks
Petržel 1 ks
Olej 2 lžíce
Hřebíček 3 ks
Skořice
celá
1 ks
Pepř mletý
kuliček
5 ks
Mléko 1/2 l
Maizena 4 lžíce
Citronová šťáva 1 lžíce
Vepřové pečené na mléce

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Maso vcelku osolíme, opepříme a převážeme nití (aby mělo pěkný oblý tvar). Maso opečeme na oleji v pekáči, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na kostky nakrájenou zeleninu, hřebíčky, skořici, celý pepř, koňak, zalejeme mlékem a zakryté v troubě pečeme při střední teplotě asi 1,5 hodiny. Maso během pečení obracíme. Měkké maso vyjmeme, odstraníme skořici, šťávu rozmixujeme a zahustíme maizenou rozmíchanou v trošce vody, krátce povaříme. Dochutíme solí a šťávou z citronu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1-
4.67 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 3x)
Pečená kachna po savojsku Recept na víkend: Pečená kachna po savojsku Články z

Komentáře k receptu: Vepřové pečené na mléce

Komentáře

  1. Petra   28.06.2011 | 21:21 | reagovat | závadný

    Naprosto super,jako neomáčkářka se mi to povedlo napoprvé a jsem překvapená jak dobrá omáčka lze vytvořit z mléka:-) :-)

  2. Zora   09.11.2010 | 20:47 | reagovat | závadný

    Vyborne udelana veprova pecene. Moc nam vsem chutnala. Dekuji.

  3. Gábina H   08.10.2008 | 13:38 | reagovat | závadný

    Masíčko i omáčka bylo výborné. Byla jsem zvědavá, jak to dopadne, protože jsem nikdy předtím maso v mléce nepekla, ale bylo to skvělé. Neměla jsem petržel, ale našla jsem zapomenutý pórek. Zeleniny jsem měla dost, po upečení jsem zeleninu rozmixovala a nemusela jsem ani moc zahušťovat. Jako přílohu jsme měli rýži. Posílám velkou 1.

  4. Tereza Jarčušková   20.11.2006 | 14:16 | reagovat | závadný

    Ivanka, nepripaľu sa, pečiete zakryté a pri strednej teplote, takže sa to pečie pomaly. Ako prílohu najčastejšie podávam knedlíky, u nás sa robia z kysnutého cesta, musia byť ľahúčke, ale každý má rád iný knedlík, takže podľa chuti.

  5. Ivana Samcová   15.11.2006 | 16:41 | reagovat | závadný

    Paní Terezko, moc mne váš recept zaujal. Chtěla jsem se ale zeptat, do toho mléka se nepřidává žádná voda? Nemůže se to pak připalovat? A ještě, jakou přílohu k tomu? Díky za odpověď. Ivana

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web