Autor:

Vepřové pečené na mléce

Střední
Ingredience
Vepřová plec 1 kg
Sůl 1 lžička
Vaječný koňak 2 lžíce
Cibule 2 ks
Celer 100 g
Mrkev 2 ks
Petržel 1 ks
Olej 2 lžíce
Hřebíček 3 ks
Skořice
celá
1 ks
Pepř mletý
kuliček
5 ks
Mléko 1/2 l
Maizena 4 lžíce
Citronová šťáva 1 lžíce
Vepřové pečené na mléce

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Maso vcelku osolíme, opepříme a převážeme nití (aby mělo pěkný oblý tvar). Maso opečeme na oleji v pekáči, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na kostky nakrájenou zeleninu, hřebíčky, skořici, celý pepř, koňak, zalejeme mlékem a zakryté v troubě pečeme při střední teplotě asi 1,5 hodiny. Maso během pečení obracíme. Měkké maso vyjmeme, odstraníme skořici, šťávu rozmixujeme a zahustíme maizenou rozmíchanou v trošce vody, krátce povaříme. Dochutíme solí a šťávou z citronu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1-
4.67 3 5 1
Vepřová panenka s houbami a jablky Večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Vepřové pečené na mléce

Komentáře

  1. Petra   28.06.2011 | 21:21 | reagovat |

    Naprosto super,jako neomáčkářka se mi to povedlo napoprvé a jsem překvapená jak dobrá omáčka lze vytvořit z mléka:-) :-)

  2. Zora   09.11.2010 | 20:47 | reagovat |

    Vyborne udelana veprova pecene. Moc nam vsem chutnala. Dekuji.

  3. Gábina H   08.10.2008 | 13:38 | reagovat |

    Masíčko i omáčka bylo výborné. Byla jsem zvědavá, jak to dopadne, protože jsem nikdy předtím maso v mléce nepekla, ale bylo to skvělé. Neměla jsem petržel, ale našla jsem zapomenutý pórek. Zeleniny jsem měla dost, po upečení jsem zeleninu rozmixovala a nemusela jsem ani moc zahušťovat. Jako přílohu jsme měli rýži. Posílám velkou 1.

  4. Tereza Jarčušková   20.11.2006 | 14:16 | reagovat |

    Ivanka, nepripaľu sa, pečiete zakryté a pri strednej teplote, takže sa to pečie pomaly. Ako prílohu najčastejšie podávam knedlíky, u nás sa robia z kysnutého cesta, musia byť ľahúčke, ale každý má rád iný knedlík, takže podľa chuti.

  5. Ivana Samcová   15.11.2006 | 16:41 | reagovat |

    Paní Terezko, moc mne váš recept zaujal. Chtěla jsem se ale zeptat, do toho mléka se nepřidává žádná voda? Nemůže se to pak připalovat? A ještě, jakou přílohu k tomu? Díky za odpověď. Ivana

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web