Vepřová panenka v zelném závitku na víně

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks červené zelí
    • sůl
    • 350
      g vepřová panenka
    • 2,5
      lžíce máslo
    • 125
      g šunka
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • 2
      lžíce strouhanka
    • 1
      lžíce zakysaná smetana
    • 2
      lžíce sherry
    • 250
      ml červené víno
    • 125
      ml vývar z kostky
    • 250
      ml smetana
    • 1
      lžíce pepř mletý klasický a růžový naložený

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Osm zelných listů povaříme 3 minuty v osolené vodě, zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Maso omyjeme, osušíme, opečeme ze všech stran na lžíci másla a pokrájíme na kostičky. Šunku nakrájíme a smícháme s masem, vejcem, žloutkem, strouhankou, kysanou smetanou a scherry. Osolíme, opepříme.
2
Vždy na dva zelné listy rozložíme nádivku. Svineme do závitků, převážeme a opečeme. Přilijeme víno a vývar, přikryté dusíme 30 minut. Závitky vyjmeme. Omáčku rozmícháme se smetanou, povaříme, případně osolíme. Podáváme s omáčkou posypané pepřem.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.