Valašský tupec

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks brambory větší - syrové
    • 5
      lžíce hladká mouka 4-5
    • 2
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 4
      lžíce sádlo
    • 2
      ks mrkev větší
    • 1
      hrst škvarky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupané brambory nastrouháme najemno, přebytečnou tekutinu slijeme a do brambor rozklepneme vejce. Přidáme očištěnou, jemně nastrouhanou syrovou mrkev, mouku, sůl, mletý pepř a překrájené škvarky. Vše dobře promícháme a na rozpáleném oleji pečeme slabé křupavé placky. Podáváme samostatně nebo jako přílohu k masu se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.