Autor:

Valašský "bigmac" bramborák

30 minut PT0H30M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Brambory
nikdy nepoužívejte nové brambory ale spíše ty uleželé co již mají pomalu vlastní nať
8 ks
Sterilované zelí 1 l
Majoránka
pokud máte čerstvou je to ideální
1/2 balíček
Kmín 1/2 balíček
Vejce
ideálně domácí
4 ks
Mouka
dle potřeby tak aby nebyla hmota vodnatá ale ani příliš moučná
1 hrst
Uzené maso
žebra, moravské uzené, jiná kvalitní uzenina (nikdy točený salám - kabanos)
1/2 kg
Sůl 1 lžíce
Pepř mletý 1 lžička
Česnek 10 stroužek

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Uzené, Z brambor

Brambory důkladně omyjte a i se slupkou najemnou nastrouhejte. Přidej vejce, sůl, majoránku, pepř, utřený česnek, kmín a vše důkladně promíchej. Podle potřeby přidej hladkou mouku tak, aby byla směs tekutá ale ne vodnatá. Na pánvici 24cm rozpálíš tuk a dáš cca. 1 naběračku na jeden bramborák na povrch. Opékej na silném ohni asi 1 minutu a potom oheň ztlum a opékej i z druhé strany, tak aby byl povrch nahnědlý, nikoliv černý.

Hotové bramboráky dávej na talř vedle plotny. Z daného množství bys měl mít cca. 8 bramborových placek. Zelí dej podusit na chvíli do hrnce (nemusíš) a dle chuti dochuť cukrem a octem. Uzené maso uvař a nakrájej nebo natrhej na malé části. Nyní pokládej vždy bramborovou placku, na ni zelí a uzené a opět překlop druhou plackou. Komu chutná sýr může posypat horní placku stouhaným eidamem nebo nivou. Takový pravý valašský bigmac nasytí i statného dřevorubce. Dobrou chuť!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Zásoba vitaminů na zimu? Sušte, mrazte, vakuujte! Články z

Komentáře k receptu: Valašský "bigmac" bramborák

Komentáře

  1. blbost   05.02.2012 | 16:23 | reagovat | závadný

    My děláme bramborák jenom z nových brambor, protoze tady jiné nejsou k dostání. A není zádný problém!
    Takze: "nikdy nepoužívejte nové brambory, ale spíše ty uleželé co již mají pomalu vlastní nať ", je absolutní blbost!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web