Autor:

Valašský "bigmac" bramborák

30 minut PT0H30M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Brambory
nikdy nepoužívejte nové brambory ale spíše ty uleželé co již mají pomalu vlastní nať
8 ks
Sterilované zelí 1 l
Majoránka
pokud máte čerstvou je to ideální
1/2 balíček
Kmín 1/2 balíček
Vejce
ideálně domácí
4 ks
Mouka
dle potřeby tak aby nebyla hmota vodnatá ale ani příliš moučná
1 hrst
Uzené maso
žebra, moravské uzené, jiná kvalitní uzenina (nikdy točený salám - kabanos)
1/2 kg
Sůl 1 lžíce
Pepř mletý 1 lžička
Česnek 10 stroužek

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Uzené, Z brambor

Brambory důkladně omyjte a i se slupkou najemnou nastrouhejte. Přidej vejce, sůl, majoránku, pepř, utřený česnek, kmín a vše důkladně promíchej. Podle potřeby přidej hladkou mouku tak, aby byla směs tekutá ale ne vodnatá. Na pánvici 24cm rozpálíš tuk a dáš cca. 1 naběračku na jeden bramborák na povrch. Opékej na silném ohni asi 1 minutu a potom oheň ztlum a opékej i z druhé strany, tak aby byl povrch nahnědlý, nikoliv černý.

Hotové bramboráky dávej na talř vedle plotny. Z daného množství bys měl mít cca. 8 bramborových placek. Zelí dej podusit na chvíli do hrnce (nemusíš) a dle chuti dochuť cukrem a octem. Uzené maso uvař a nakrájej nebo natrhej na malé části. Nyní pokládej vždy bramborovou placku, na ni zelí a uzené a opět překlop druhou plackou. Komu chutná sýr může posypat horní placku stouhaným eidamem nebo nivou. Takový pravý valašský bigmac nasytí i statného dřevorubce. Dobrou chuť!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Bramborový šumavský toč se zelím Recepty na víkend: Lidová domácí čtveřice Články z

Komentáře k receptu: Valašský "bigmac" bramborák

Komentáře

  1. blbost   05.02.2012 | 16:23 | reagovat |

    My děláme bramborák jenom z nových brambor, protoze tady jiné nejsou k dostání. A není zádný problém!
    Takze: "nikdy nepoužívejte nové brambory, ale spíše ty uleželé co již mají pomalu vlastní nať ", je absolutní blbost!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Plné, nebo úzké: Co o vaší povaze vypovídá tvar rtů? Plné, nebo úzké: Co o vaší povaze vypovídá tvar rtů?
Vědci varují ženy před nošením podprsenek. Vážně jsou nebezpečné? Vědci varují ženy před nošením podprsenek. Vážně jsou nebezpečné?
5 zásadních pravidel sexu s kamarádem! Hlavně u něj nepřespávejte! 5 zásadních pravidel sexu s kamarádem! Hlavně u něj nepřespávejte!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web