Švédské perníčky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,3
      l med
    • 40
      g cukr
    • 1,5
      lžíce zázvor
    • 1,5
      lžíce skořice
    • 350
      g máslo
    • 0,3
      l šlehačka
    • 1
      lžíce prášek do pečiva
    • 1,5
      kg hladká mouka
    • 1
      lžíce hřebíček mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Med s cukrem, kořením a máslem dobře promícháme, po částech přidáme šlehačku. Prášek do pečiva rozpustíme v trošce vody a smícháme s 3/4 mouky. Těsto přikryjeme a necháme přes noc odpočinout.
2
Potom přidáme zbylou mouku a tuhé těsto vyválíme natenko. Vykrajujeme tvary, pečeme při 175-200 °C. Před pečením potřeme vlažnou vodou. Po vychladnutí ozdobíme cukrovou polevou.
Zařazení: Moučníky Cukroví

Komentáře k receptu

  • eva
    eva |

    27. 11. 2010 18:25

    Perníčky jsem pekla několikrát, jsou po upečení měkké, ale pak zvrdnou a pak dále měknou cca měsíc. Ale jsou výborné. Jsem ráda, že jsem recept našla, ztratila jsem ho před lety.. Eva :-)

  • Henrieta
    Henrieta |

    21. 11. 2010 12:44

    tie pernicky ostanu mäkke, alebo sa musia nechat ulezat?

  • helena
    helena |

    12. 12. 2006 12:57

    myslím si, že nejlépe na 0,5 cm

  • marianna
    marianna |

    5. 12. 2006 22:15

    dobry den, na jakou tloustku se ma cesto vyvalet?