Studentská bábovka

Hodnocení:

Moje:

45 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g hera
    • 200
      g cukr
    • 4
      ks vejce
    • 100
      g perník na strouhání
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • sníh z bílku ze 4 bílků
    • 100
      g studentská pečeť

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Heru utřeme s cukrem a žloutky do pěny a dáme do mísy. Přidáme nastrouhaný perník, na kousky nakrájenou Studentskou pečeť, mouku s práškem do pečiva a pudink. Promícháme a na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh.
2
Těsto dáme do vymazané a strouhankou vysypané formy a pečeme asi 35 minut při 160-170 °C, nejlépe v horkovzdušné troubě.
Zařazení: Moučníky Bábovky

Komentáře k receptu

  • Jarmila Fišerová
    Jarmila Fišerová |

    28. 12. 2008 15:33

    Ano, těsto je tužší, ale nebojte se toho, po upečení je vláčná a nadýchaná.

  • Xaverie
    Xaverie |

    22. 6. 2008 12:15

    Při výrobě jsem nejdřív měla pocit, že na bábovku je to těsto moc tuhé, tak jsem přidala trošku oleje a trochu rumu a taky té čokolády jsem dala trochu víc a bábovka byla moc dobrá - díky většímu množství čokolády hodně sladká, což vyhovovalo hlavně dětem, takže se po bábovce jen zaprášilo.