Studentská bábovka

45 minut PT0H45M
Snadné
Ingredience
Hera 200 g
Cukr 200 g
Vejce 4 ks
Perník
na strouhání
100 g
Polohrubá mouka 150 g
Vanilkový pudink 1 balíček
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Sníh z bílku
ze 4 bílků
 
Studentská pečeť 100 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Heru utřeme s cukrem a žloutky do pěny a dáme do mísy. Přidáme nastrouhaný perník, na kousky nakrájenou Studentskou pečeť, mouku s práškem do pečiva a pudink. Promícháme a na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh.
Těsto dáme do vymazané a strouhankou vysypané formy a pečeme asi 35 minut při 160-170 °C, nejlépe v horkovzdušné troubě.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Bramborové frity se slaninou Hostina pro zimní den Články z

Komentáře k receptu: Studentská bábovka

Komentáře

  1. Jarmila Fišerová   28.12.2008 | 15:33 | reagovat |

    Ano, těsto je tužší, ale nebojte se toho, po upečení je vláčná a nadýchaná.

  2. Xaverie   22.06.2008 | 12:15 | reagovat |

    Při výrobě jsem nejdřív měla pocit, že na bábovku je to těsto moc tuhé, tak jsem přidala trošku oleje a trochu rumu a taky té čokolády jsem dala trochu víc a bábovka byla moc dobrá - díky většímu množství čokolády hodně sladká, což vyhovovalo hlavně dětem, takže se po bábovce jen zaprášilo.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit! Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit!
Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů
Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství! Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web