Srbské rizoto

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g rýže
    • 300
      g vepřová plec
    • 30
      g slanina
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 0,5
      lžička paprika - sladká
    • 1
      ks cibule
    • 4
      lžíce kečup - jemný
    • 4
      lžíce sýr
    • 2
      lžíce petrželka sekaná
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na rozehřáté slanině zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa, osolíme a opečeme po všech stranách. Maso zaprášíme paprikou, zalijeme horkou vodou a dusíme téměř doměkka. Pak přidáme spařenou rýži, dobře promícháme, osolíme, dolijeme horkou vodou tak, aby tekutina přesahovala dva prsty nad rýži a pod pokličkou dusíme v troubě doměkka. Na talířích poléváme rizoto kečupem, sypeme sýrem a petrželkou.
Zařazení: Pokrmy Z rýže

Komentáře k receptu

  • Magdaléna Doleželová
    Magdaléna Doleželová |

    16. 8. 2008 14:43

    Oběd byl chutný, ale zdálo se mi, že je tam zbytečně moc masa a také vody, kterou jsem raději slila.

  • Iveta Dokládalová
    Iveta Dokládalová |

    25. 3. 2006 06:03

    Moc dobré, nepřehánět to se zapékáním jinak je maso trochu sušší.