Špekované srdce na víně

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks vepřová játra mohou být i hovězí
    • 4
      ks cibule střední
    • 100
      g slanina
    • 1
      dl víno červené, bílé
    • 2
      lžíce sádlo
    • 1
      kostka masox
    • 2
      ks hřebíček
    • 5
      ks nové koření kuličky
    • 1
      špetka muškátový oříšek nebo květ
    • 1
      hrst hrubá mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka polévkové koření není nutné

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Srdce naporcujete (podle velikosti) a každý díl prošpikujete (čím více, tím lépe). Osmažíme cibuli a vložíme srdce a osmažíme asi 3 minuty. Přilejeme 2dcl vody + 1 dcl vína - lépe suché. Následně přidáme rozdrcené koření a Masox. Chvilku podusíme a přilijeme ještě teplou vodu podle toho, kolik chceme mít asi omáčky. (Nejlépe je vařit v papiňáku - srdce bývají tuhá). Vaříme do měkka. Zahustíme moukou z hrsti (zaprášíme - mícháme). Dochutíme solí, pepřem a můžeme i tekutým kořením Vitana (dříve Maggi). Je to možné i na talíři, jak komu chutná.
2
Příloha: knedlík, brambor, rýže,těstoviny.
Zařazení: Maso Vnitřnosti

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.