Špekované srdce na víně

Střední
Ingredience
Vepřová játra
mohou být i hovězí
2 ks
Cibule
střední
4 ks
Slanina 100 g
Víno
červené, bílé
1 dl
Sádlo 2 lžíce
Masox 1 kostka
Hřebíček 2 ks
Nové koření
kuličky
5 ks
Muškátový oříšek
nebo květ
1 špetka
Hrubá mouka 1 hrst
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Polévkové koření
není nutné
1 špetka

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vnitřnosti

Srdce naporcujete (podle velikosti) a každý díl prošpikujete (čím více, tím lépe). Osmažíme cibuli a vložíme srdce a osmažíme asi 3 minuty. Přilejeme 2dcl vody + 1 dcl vína - lépe suché. Následně přidáme rozdrcené koření a Masox. Chvilku podusíme a přilijeme ještě teplou vodu podle toho, kolik chceme mít asi omáčky. (Nejlépe je vařit v papiňáku - srdce bývají tuhá). Vaříme do měkka. Zahustíme moukou z hrsti (zaprášíme - mícháme). Dochutíme solí, pepřem a můžeme i tekutým kořením Vitana (dříve Maggi). Je to možné i na talíři, jak komu chutná.

Příloha: knedlík, brambor, rýže,těstoviny.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Pusinky s malinovou omáčkou Tip na víkendové menu pro dva Články z

Komentáře k receptu: Špekované srdce na víně

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Zajíci se mohou těšit na peníze, Krysy na žhavý flirt Horoskop na další týden: Zajíci se mohou těšit na peníze, Krysy na žhavý flirt
Leden: Měsíc, kdy se lidé nejvíc rozvádějí. Dejte si pozor! Leden: Měsíc, kdy se lidé nejvíc rozvádějí. Dejte si pozor!
8 způsobů, jak si prodloužit život: Dejte si občas skleničku a vypněte televizi 8 způsobů, jak si prodloužit život: Dejte si občas skleničku a vypněte televizi
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web