Šneci na jehle

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na jednu porci:
    • 24
      ks zahradní šneci upravených a uvařených
    • 24
      plátek šunka (nařezat na rozměr cca 3x5 cm)
    • bylinkové máslo 24 oříšku
  • Omáčka:
    • 1
      ks lučina
    • mléko
    • 2
      lžíce pažitka 1- 2
    • 2
      lžíce petrželová nať
    • sůl
    • pepř celý
  • Bylinkové máslo:
    • 250
      g máslo
    • 1
      hrst petrželová nať
    • 3
      ks celerová nať
    • 1
      lžička majoránka
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      lžička tymián
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvařené šneky zabalíme do plátků šunky a napíchneme na malou jehlu (používají se na španělské ptáčky). Z každé strany šunkového závitku dáme 1/2 oříšku bylinkového másla a zapečeme v troubě do křupava. Bylinkové máslo viz. níže. Šneky na jehle podáváme s omáčkou do které je namáčíme.
2
Příloha brambory maštěné máslem, nebo hranolky.
3
Omáčka: Lučinu a nebo Žervé rozředíme malým množstvím mléka a do směsi jemně rozetřeme pažitku a petželovou nať, osolíme a opepříme. Hustotu upravíme mlékem tak, jak nám vyhovuje.
4
Bylinkové máslo: petrželovou a celerovou nať jemně utřeme v třecí misce s cca 2-3 lžícemi másla (možno též rozmixovat, nezkoušel jsem). Majoránku, tymián, a bobkový list jemně umeleme a zamícháme do směsi. Přidáme zbytek másla, osolíme, a utřeme do pěny. Bylinkové máslo se musí dát odležet do chladničky min. na jeden den.
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.