Snadné čokoládové suflé

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g čokoláda na vaření
    • 90
      g máslo
    • 120
      g cukr
    • 3
      ks vejce
    • 50
      g hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nalámanou čokoládu rozpustíme s máslem ve vodní lázni. Oddělíme žloutky a bílky. Bílky ušleháme do pevné hmoty. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme mouku a rozpuštěnou čokoládu.
2
Nalijeme do vymazaných a moukou vysypaných formiček (do 3/4). Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C 10 minut. (10 minut je dostačující na malou formičku dle fota).
3
Těsto stačí na 8 porcí.
4
**TIP:** Můžeme dát kvalitnější, víceprocentní čokoládu. Přidat můžeme i trošku kakaa.
5
Přípravu urychlíme tím, že nebudeme oddělovat žloutky od bílků (po upečení není tolik nadýchané, ale také dobré).
6
"Rychlé suflé" - na talířek jsem přidala marmeládu.
Zařazení: Moučníky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • sima
    sima |

    12. 11. 2016 21:18

    Ahoj moc dekuju za recept poprvé jsem to dělala ve formičkách muffiny a nevytekli :'( tak me to nedalo a sla jsem si koupit formičky na sufle a povedlo se :D

  • Silvie
    Silvie |

    13. 2. 2016 22:57

    Šlo by to udělat v papírové formičce na muffiny? :-)

  • Sára
    Sára |

    14. 1. 2016 15:49

    Bohužel mi prostředek netekl.. :'( Dělala jsem to necelých 10 minut.. :-(

  • Mirka
    Mirka |

    10. 1. 2016 14:35

    Skvělé,vynikající.Rozehřála jsem mražené jahody a na talířek k tomu trochu šlehačkya zmrzliny.Všichni jsme se oblizovali. :-P :-)

  • Katka
    Katka |

    16. 10. 2015 19:40

    Suflé bylo vynikající, přidala sem k němu malinovou omáčku a opravdu výtečné <3 a čokoláda uvnitř opravdu krásně tekla :-)

  • Jakub
    Jakub |

    4. 9. 2015 20:09

    Skuste dát do prostřed čtvereček čokolády tak jsem to udělal já (a pokud to děláte na efekt tak tam dejte čtvereček bílé čokolády

  • Vlasta
    Vlasta |

    17. 5. 2015 16:30

    Dělala jsem to již několikrát, moc nám chutná.Jen prostředek opravdu neteče i když to peču jen 8 min :-\

  • Mir
    Mir |

    10. 5. 2015 10:53

    Musím říct, že recept je opravdu jednoduchý, rychlý a dobrý <3 Vyšlehat si sníh se rozhodně vyplatí, zase taková zdržovačka to není :-D Kakao taktéž doporučuji přidat na úkor mouky. Pak je chuťově i barevně lepší. Na čokoládě se nevyplatí šetřit :-)

  • Petr
    Petr |

    7. 1. 2015 23:07

    Dělal jsem to z polovičních dávek, a měl jsem pět suflé v silikonovém pečícím přípravku, který je na mafiny. Deset minut v troubě rozehřáté na 200 stupňů a bylo to akorát.

  • Kačí;*
    Kačí;* |

    1. 6. 2014 19:51

    :-\ :-) :-P Rozhodně vyzkouším a hned dám vědět :)