Čokoládové suflé bez lepku

Hodnocení:

Moje:

30 minut
6
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 50
      g kakao
    • 2
      lžíce kokosový tuk
    • 4
      lžíce med
    • vanilka
    • 4
      ks žloutek
    • 4
      ks bílek
    • 20
      g mandle - loupané
    • máslo na vymazání formy
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kakao, kokosový tuk a jednu lžíci medu ohřejeme nad vodní lázní. Přidáme vanilkové aroma. Krém odložíme bokem, může se stát, že se vytvoří hrudky, nepanikaříme, o nic nejde.
2
Žloutky, sůl, 3 lžíce medu našleháme. Přidáme kakaovou hmotu. Vznikne krásný hustý lesklý čokoládový krém. Přidáme najemno namleté mandle.
3
Našleháme bílý sníh z bílků a opatrně přimícháme do čokoládového krému.
4
Suflé se obvykle vkládá do malých keramických forem, ale teď jsem zvolila jednodušší řešení: malou dortovou formu o průměru 14 cm. Na spodek vykrojíme pečící papír, boky natřeme máslem. Vložíme do trouby na cca 150°C na 20-30 minut. Vnitřek by měl zůstat lepkavý, krémový. Podáváme ihned z trouby.
Zařazení: Moučníky Dezerty
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.