Smrt čokoládou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 225
      g hořká čokoláda
    • 140
      g máslo
    • 210
      g cukr krupice
    • 4
      ks vejce
    • 4
      lžíce polohrubá mouka
    • 4
      lžíce kakao
    • 4
      lžíce zakysaná smetana
    • 1,5
      lžička prášek do pečiva
    • 2
      vanilkový cukr
  • Poleva
    • 1,6
      dl šlehačka
    • 260
      g čokoláda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těsto: vyšleháme vajíčka s cukrem, postupně přidáme mouku, kakao, kypřící prášek a vanilkové cukry. Ve vodní lázni rozpustíme máslo, nalámeme do něj čokoládu, vymícháme dohladka. Čokoládu s máslem a smetanu přidáme k ostatním ingrediencím. Pečeme ve vymazané, moukou vysypané formě 50 minut při 180 °C. Necháme vychladnout, prokrojíme.
2
Poleva: ohřejeme šlehačku. Odstavíme z plotny a nalámeme do ní čokoládu, vymícháme dohladka, necháme trochu vychladnout, aby poleva zhoustla. Použijeme 1/3 dovnitř, 1/3 navrch, 1/3 na boky dortu. Dáme vychladit do ledničky, min. na hodinu.
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • bára
    bára |

    18. 2. 2011 10:18

    delikatesa.. samá čokoláda! <3

  • Monika2
    Monika2 |

    4. 8. 2007 12:37

    To je fakt dobrotka! Já někdy místo mouky dávám jemně namleté oříšky nebo mandle.

  • Oli
    Oli |

    1. 8. 2007 11:48

    Dámy, vy mě opravdu chcete zabít:)! Opět čokoládová dobrota.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    1. 8. 2007 09:45

    Tak to je recept pro moje syny! Nádhera, samá čoíkoláda, to je fakt bomba !! Díky.