Smetanový pekáček

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
3
porce
neuvedeno
autor: oniontas

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks kuřecí maso řízek
    • brambory podle toho, jak velký pekáček máte
    • máslo
    • bylinky
    • sůl
    • grilovací koření nebo steakové, provensálské, oregano... podle chuti)
    • šlehačka
    • sýr nejlépe Gouda
    • anglická slanina
    • baby karotka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Pekáček vymažeme máslem a vyložíme plátky brambor (i okraje), osolíme. Na brambory klademe řízky, které jsme měli naložené v koření, a na ně anglickou slaninu, posypeme baby karotkou a poklademe znovu bramborami.
2
Přikryjeme pokličkou či alobalem a pečeme. Až budou vrchní brambůrky měkké zalijeme šlehačkou, do které jsme zamíchaly nastrouhanou goudu a dopékáme do zlatova.
3
Podáváme s kompotem.

Komentáře k receptu

  • Anna Vobroučková
    Anna Vobroučková |

    6. 8. 2009 11:05

    Vypadá to dobře už mám chuť a česnek, ten můžem.Vyzkouším.

  • Eva Niemiecová
    Eva Niemiecová |

    6. 8. 2009 10:13

    Můžeme doplnit i česnekem na kolečka