Smetanové lečo

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks rajčata
    • 4
      ks zelená paprika
    • 1
      kelímek smetana 12%
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 2
      lžíce hrubá mouka
    • sůl
    • pepř mletý
    • cukr trochu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, papriky na proužky. Dáme do kastrolu, mírně podlejeme vodou, osolíme a dusíme, až jsou papriky měkké.
2
Mouku rozmícháme ve smetanách a vlejeme na zeleninu. Za stálého míchání povaříme. Podle chuti přidáme cukr. Pokud je lečo moc husté, přidáme smetanu.
3
Podáváme s knedlíkem nebo rýží.

Komentáře k receptu

  • Taťána Kunzová
    Taťána Kunzová |

    16. 1. 2008 11:59

    Tento recept znám, papriky a rajčata dusím na cibulce. Máme to moc rádi.