Autor:

Slezský řízek

Střední
Ingredience
Vepřové kotlety 8 plátek
Brambory 8 ks
Česnek 4 stroužek
Vejce 2 ks
Majoránka 1 špetka
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Hladká mouka  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Připravit těsto jako na bramborák: nastrouhat nahrubo brambory, česnek najemno, smíchat s vejci, solí, majoránkou a pepřem, trošku hladké mouky. Tenké plátky masa krátce osmažit na troše tuku, osolené a opepřené. Na rozpálený olej klademe tenkou vrstvu bramborového těsta, na to položíme řízek a přikryjeme těstem. Osmažíme po obou stranách.

Podáváme s bramborem, nebo s hranolky, přidáme zeleninový salát nebo oblohu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Pečené kuřecí kousky na medu Leden mnoha chutí Články z

Komentáře k receptu: Slezský řízek

Komentáře

  1. Petra Šmejkalová   18.02.2006 | 0:07 | reagovat |

    Tento řízek dělám také.Každý ho může znát pod jiným názvem(např.Kaplický),ale je vynikající.Někdy si maso den předem naložím a pak ho jen lehce opeču.

  2. stanislav chrastek   17.02.2006 | 17:05 | reagovat |

    Já to znám pod názvem Řízek Ondráš a je to vynikající dávám taktéž za1..

  3. Zuzana Šindlerová   17.02.2006 | 14:30 | reagovat |

    Já mám u kotlet strach moc je vyklepávat, oni ztratí šťávu a jsou pak po smažení tuhé. Díky za 1.

  4. Zdena z JM   17.02.2006 | 11:58 | reagovat |

    Já znám tohle jídlo pod názvem pašerácký řízek.Když se maso vyklepe hodně do tenka,nemusí se ani předsmažovat.Dám je na tenkou vrtstvu bramborákového těsta syrové a opékám velmi pozvolna.Jako přílohu podávám pouze zeleninu.Je to moc dobré,dávám za 1.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web