Autor:

Slezský řízek

Střední
Ingredience
Vepřové kotlety 8 plátek
Brambory 8 ks
Česnek 4 stroužek
Vejce 2 ks
Majoránka 1 špetka
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Hladká mouka  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Připravit těsto jako na bramborák: nastrouhat nahrubo brambory, česnek najemno, smíchat s vejci, solí, majoránkou a pepřem, trošku hladké mouky. Tenké plátky masa krátce osmažit na troše tuku, osolené a opepřené. Na rozpálený olej klademe tenkou vrstvu bramborového těsta, na to položíme řízek a přikryjeme těstem. Osmažíme po obou stranách.

Podáváme s bramborem, nebo s hranolky, přidáme zeleninový salát nebo oblohu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Chuťovky na topinky - 4 recepty na tatarák Články z

Komentáře k receptu: Slezský řízek

Komentáře

  1. Petra Šmejkalová   18.02.2006 | 0:07 | reagovat |

    Tento řízek dělám také.Každý ho může znát pod jiným názvem(např.Kaplický),ale je vynikající.Někdy si maso den předem naložím a pak ho jen lehce opeču.

  2. stanislav chrastek   17.02.2006 | 17:05 | reagovat |

    Já to znám pod názvem Řízek Ondráš a je to vynikající dávám taktéž za1..

  3. Zuzana Šindlerová   17.02.2006 | 14:30 | reagovat |

    Já mám u kotlet strach moc je vyklepávat, oni ztratí šťávu a jsou pak po smažení tuhé. Díky za 1.

  4. Zdena z JM   17.02.2006 | 11:58 | reagovat |

    Já znám tohle jídlo pod názvem pašerácký řízek.Když se maso vyklepe hodně do tenka,nemusí se ani předsmažovat.Dám je na tenkou vrtstvu bramborákového těsta syrové a opékám velmi pozvolna.Jako přílohu podávám pouze zeleninu.Je to moc dobré,dávám za 1.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web