Slezský řízek

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 8
      plátek vepřové kotlety
    • 8
      ks brambory
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      ks vejce
    • 1
      špetka majoránka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Připravit těsto jako na bramborák: nastrouhat nahrubo brambory, česnek najemno, smíchat s vejci, solí, majoránkou a pepřem, trošku hladké mouky. Tenké plátky masa krátce osmažit na troše tuku, osolené a opepřené. Na rozpálený olej klademe tenkou vrstvu bramborového těsta, na to položíme řízek a přikryjeme těstem. Osmažíme po obou stranách.
2
Podáváme s bramborem, nebo s hranolky, přidáme zeleninový salát nebo oblohu.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Petra Šmejkalová
    Petra Šmejkalová |

    18. 2. 2006 00:07

    Tento řízek dělám také.Každý ho může znát pod jiným názvem(např.Kaplický),ale je vynikající.Někdy si maso den předem naložím a pak ho jen lehce opeču.

  • stanislav chrastek
    stanislav chrastek |

    17. 2. 2006 17:05

    Já to znám pod názvem Řízek Ondráš a je to vynikající dávám taktéž za1..

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    17. 2. 2006 14:30

    Já mám u kotlet strach moc je vyklepávat, oni ztratí šťávu a jsou pak po smažení tuhé. Díky za 1.

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    17. 2. 2006 11:58

    Já znám tohle jídlo pod názvem pašerácký řízek.Když se maso vyklepe hodně do tenka,nemusí se ani předsmažovat.Dám je na tenkou vrtstvu bramborákového těsta syrové a opékám velmi pozvolna.Jako přílohu podávám pouze zeleninu.Je to moc dobré,dávám za 1.