Autor:

Slepičí polévka s banány

Střední
Ingredience
Slepice 1 ks
Kořenová zelenina 1 svazek
Dlouhozrnná rýže 100 g
Banány
1 z nich tvrdší
3 ks
Sůl  
Nové koření
Hřebíček 4 ks
Kari 1 lžíce
Zázvor  špetka
Máslo 3 lžíce
Hladká mouka 4 lžíce
Mandlové lupínky - loupané 2 lžíce
Smetana ke šlehání 4 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Slepici uvaříme ve vodě se solí, novým kořením, hřebíčky a zeleninou do měkka. Rýži uvaříme ve slané vodě, scedíme a necháme odkapat. Slepici vyjmeme z polévky, stáhneme kůži, vykostíme a maso nakrájíme na menší kousky. Polévku přecedíme. Měkké banány rozmačkáme a smícháme s kari a zázvorem. Máslo rozehřejeme, opražíme na něm mouku, smícháme s rozmačkanými banány a zalejeme vývarem. Polévku povaříme 10 minut. Maso a rýži vložíme do polévky a prohřejeme. Plátky mandlí na sucho opražíme na pánvi.

Polévku podáváme tak, že na talíři ji ozdobíme několika kolečky nakrájeného banánu, opraženými mandlemi a trochou šlehačky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
4
2 2 5 1
Reklama
Blitva Chorvatsko na talíři Články z

Komentáře k receptu: Slepičí polévka s banány

Komentáře

  1. Tereza Jarčušková   05.04.2006 | 11:49 | reagovat |

    Zdenka, ja som to predsa nemyslela v zlom : )

  2. Zdena z JM   05.04.2006 | 11:06 | reagovat |

    Netvrdím,že když to nechutná mně,že to nechutná nikomu.Napsala jsem jen svůj názor a myslím,že není třeba o tom diskutovat.

  3. Tereza Jarčušková   05.04.2006 | 10:54 | reagovat |

    Každý má iné chute : )) Nám to chutí, samozrejme nevarím každý týždeň, skôr na sviatočný stôl. Ale kamarátka ju varí často, pretože jej syn odmieta jesť akékoľvek ovocie, jedine túto polievku zje, tak dostane do seba aspoň ten banán. Ako vravím, každý má inú chuť. Ja napríklad nezjem žiadne jedlo, v ktorom je varená mrkva, petržlen alebo kareláb : )))

  4. Zdena z JM   05.04.2006 | 9:37 | reagovat |

    Tak jsem neodolala a polévku vyzkoušela.Byla jsem ráda,že jen jednu porci.Byla to zvláštní kombinace chutí,která mě vůbec neoslovila.Nemohu jinak než za 3.Podle mě je to škoda banánů a škoda slepičí polévky.

  5. Jitka Malinová   23.03.2006 | 15:31 | reagovat |

    Díky, takže jen vyvařit kořenovou zeleninu, no to musím zkusit.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web