Slepičí polévka s banány

moje hodnocení:

2,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks slepice
    • 1
      svazek kořenová zelenina
    • 100
      g dlouhozrnná rýže
    • 3
      ks banány 1 z nich tvrdší
    • sůl
    • 8
      nové koření
    • 4
      ks hřebíček
    • 1
      lžíce kari
    • zázvor
    • 3
      lžíce máslo
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce mandlové lupínky - loupané
    • 4
      lžíce smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Slepici uvaříme ve vodě se solí, novým kořením, hřebíčky a zeleninou do měkka. Rýži uvaříme ve slané vodě, scedíme a necháme odkapat. Slepici vyjmeme z polévky, stáhneme kůži, vykostíme a maso nakrájíme na menší kousky. Polévku přecedíme. Měkké banány rozmačkáme a smícháme s kari a zázvorem. Máslo rozehřejeme, opražíme na něm mouku, smícháme s rozmačkanými banány a zalejeme vývarem. Polévku povaříme 10 minut. Maso a rýži vložíme do polévky a prohřejeme. Plátky mandlí na sucho opražíme na pánvi.
2
Polévku podáváme tak, že na talíři ji ozdobíme několika kolečky nakrájeného banánu, opraženými mandlemi a trochou šlehačky.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    5. 4. 2006 11:49

    Zdenka, ja som to predsa nemyslela v zlom : )

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    5. 4. 2006 11:06

    Netvrdím,že když to nechutná mně,že to nechutná nikomu.Napsala jsem jen svůj názor a myslím,že není třeba o tom diskutovat.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    5. 4. 2006 10:54

    Každý má iné chute : )) Nám to chutí, samozrejme nevarím každý týždeň, skôr na sviatočný stôl. Ale kamarátka ju varí často, pretože jej syn odmieta jesť akékoľvek ovocie, jedine túto polievku zje, tak dostane do seba aspoň ten banán. Ako vravím, každý má inú chuť. Ja napríklad nezjem žiadne jedlo, v ktorom je varená mrkva, petržlen alebo kareláb : )))

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    5. 4. 2006 09:37

    Tak jsem neodolala a polévku vyzkoušela.Byla jsem ráda,že jen jednu porci.Byla to zvláštní kombinace chutí,která mě vůbec neoslovila.Nemohu jinak než za 3.Podle mě je to škoda banánů a škoda slepičí polévky.

  • Jitka Malinová
    Jitka Malinová |

    23. 3. 2006 15:31

    Díky, takže jen vyvařit kořenovou zeleninu, no to musím zkusit.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    23. 3. 2006 15:27

    Zväzok zeleniny je taký, aký by ste dali do bežného vývaru, zo 3 mrkvy, 2 petržleny, kúsok karelábu a zeleru...Tú uvarenú zeleninu po precedení polievky použite inak, niekto má rád len tak ju zjesť, alebo použite na iný účel - do zeleninových fašírok, do rizota, k mäsu... podľa vlastnej chuti. Ja viem ,že je to divný recept, aj mne sa taký zdal, keď som ho prvýkrát čítala. Ani som nemala chuť ho vyskúšať. Ale dcéra rozhodla, že ho raz vyskúšame na Vianoce a boli sme prekvapení. Keď som mala okrúhle narodeniny, uvarili sme tú polievku znova a kolegyniam veľmi chutila. Vyzerá to v tanieri dobre aj to chutí : )))

  • Jitka Malinová
    Jitka Malinová |

    23. 3. 2006 14:46

    Nevím, co je svazek polévkové zeleniny :-( a co s ní potom, když se přecedí.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    23. 3. 2006 14:14

    Další bomba od Terezky, ukládám:-))

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    23. 3. 2006 14:07

    Toto je tak divný recept,že asi neodolám a vyzkouším ho.Ale jen jednu porci.Moc nevěřím tomu,že s to bude dát jíst.