Autor:

Sladké knedlíky ze spařeného těsta

Snadné
Ingredience
Hrubá mouka 250 g
Mléko 250 ml
Žloutek 2 ks
Máslo 1 lžíce
Cukr 1 lžička
Prášek do pečiva 1 lžička
Sůl 1 špetka
Mouka
na vál
1 hrst
Ovoce
dle chuti
1 kg

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Mléko přivedeme k varu, rozpustíme v něm máslo. Vroucí mléko nalijeme do prosáté mouky smíchané s kypřícím práškem, solí a cukrem. Promícháme, přidáme žloutky a zpracujeme vláčné těso. Nakrájíme na kousky a plníme ovocem dle chuti. Zaváříme cca 7 minut, sypeme tvarohem, strouhaným perníkem (nebo co máme doma), polijeme máslem a můžem nastříkat šlehačkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Italské gastrotoulky aneb Co kde v Itálii ochutnat? Články z

Komentáře k receptu: Sladké knedlíky ze spařeného těsta

Komentáře

  1. Terka:)   23.10.2012 | 12:20 | reagovat |

    Je tedy pravda že se těsto lepilo přidala sem ještě mouku a lžičku cukru a jsou vyborné mohu jen doporučit :-)

  2. Heda   22.09.2006 | 10:11 | reagovat |

    tak knedlíky jsem udělala , stačí nechat nechat trochu vychladnout těsto, tvrde ovoce a hodně pomoučené ruce.Dělala jsem ze švestek a byla to bašta

  3. Mirka G.   11.08.2006 | 19:08 | reagovat |

    Evka, napísala som vám ako ich robievam ja a mám ich vždy mäkučké a výborné, ale bolo to veľmi dlhé, tak sa to tu neukázalo. Napíšem ich ako nový recept - knedličky z odpaľovaného cesta.

  4. Eva   11.08.2006 | 8:29 | reagovat |

    Paní Daně chci říci, přesně to se stává mě, nevím kde dělám chybu, zda vejce dávám do moc horkého těsta, nebo naopak do vychladlého, zkoušela jsem oba způsoby, ale ještě nikdy se mi nepovedlo. Přitom vím, že je vynikající, několikrát jsem ho jedla u známé, odpalované těsto na věněčky mám výborné ty umím, ale s tímto si nevím rady. Může mi někdo poradit? DěkujiEva

  5. Dana   06.06.2006 | 7:02 | reagovat |

    Nevím, zda jsem někde neudělala chybu, ale těsto se mi špatně zpracovávalo. Hodně se lepilo, takže jsem se při balení ovoce docela vyvztekala. Výsledek byl asi takový, že zůstanu u svého oblíbeného tvarohového těsta. Ne že by knedlíky nebyly dobré, chuťově nemohu nic vytknout, ale byly takové těžké, hutné. Ale jak říkám, možná jsem něco "zblbla".

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít! Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít!
Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily? Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily?
Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web