Autor:

Roláda se šlehačkou

Střední
Ingredience
Vejce 6 ks
Moučkový cukr 100 g
Kakao 30 g
Polohrubá mouka 1 lžíce
Náplň
Šlehačka 1 balení
Vanilkový cukr  
Ztužovač šlehačky  
Roláda se šlehačkou

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Bílky ušleháme do tuha, přidáme cukr a potom přidáváme po jednom žloutku a opatrně zašleháváme. Nakonec přidáme kakao s moukou. Na plech dáme alobal, který potřeme máslem, vlijeme těsto a pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Vychladlé potíráme šlehačkou ušlehanou se ztužovačem a vanilkovým cukrem. Necháme dobře vychladit.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Linecký koláč s marmeládou a mandlemi Gastrovýlet do Rakouska. Vyzkoušejte 6 skvělých receptů Články z

Komentáře k receptu: Roláda se šlehačkou

Komentáře

  1. renata1249   29.10.2012 | 8:14 | reagovat | závadný

    výborná a lehká

  2. Marsí ***   20.10.2008 | 22:01 | reagovat | závadný

    Ty brďo a teď se ozvou ochránci přírody...:-)))

  3. Tamara Fikarová   20.10.2008 | 10:04 | reagovat | závadný

    Do rolády zamotám po délce 2 banány a říkáme tomu "přejetý krtek"...

  4. Marie Polatová   14.10.2008 | 20:30 | reagovat | závadný

    Dělám stejnou roládu, ale bez mouky, pouze žloutky, cukr, 2 lžíce kakaa a sníh. Peču 5 min. na 250°C. Po vychladnutí plním stejně. Jenže musím péci dvě, jsou hrozně jedlý a druhý den pryč. Jsou zkrátka ňam ňam....

    1. alice   23.07.2012 | 16:26 | reagovat | závadný

      stejne mnozstvi zloutku? muzete mi dat podrobny recept? dcera nemuze mouku, dekuji!!!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web