Autor:

Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou

Snadné
Těsto
Vejce 5 ks
Vanilkový cukr 1 ks
Cukr krupice 160 g
Olej 50 ml
Vlažná voda 70 ml
Polohrubá mouka 200 g
Prášek do pečiva 1 ks
Jablka
oloupaná a nastrouhaná, čistá váha
1 kg
Pudinkový prášek
vanilkový
2 lžíce
Skořicový cukr
nebo vanilkový na posypání jablek
1 ks
Pečící papír  
Pudinková náplň
Mléko 800 ml
Cukr krupice
dle chuti, cca
5 lžíce
Karamelový puding
nebo vanilkový, kokosový...
2 ks
Máslo
necelá polovina kostky -
100 g
Smetanová vrstva
Smetana ke šlehání
33% tuku
500 ml
Ztužovač šlehačky
- není nutný
1 ks
Vanilkový cukr
1 -
2 ks
Dozdobení
Toping - čoko
nebo karamel, kokos, čokoládové vločky, skořice... Přízdobu volíme dle vlastní chuti a druhu (chut
 
Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou

Postup přípravy:

Nastrouhaná jablka smícháme s pudinkem, nasypeme rovnoměrně na plech vyložený pečícím papírem, dlaněmi udusáme a zalijeme těstem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů dorůžova. Po zchladnutí překlopíme řez na další arch pečícího papíru, opatrně sundáme papír, na kterém jsme řez pekli, zbytky nalepených jablek, které nám zůstaly na papíru, klidně seškrábneme a na řez zpátky natřeme.

Těsto:
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme vodu s olejem, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a nakonec vmícháme sníh z bílků.

Oslazené mléko svaříme s pudinky dle návodu a odstavíme. Do vařícího pudinku přidáme máslo, které necháme za stálého míchání zcela rozpustit a po částečném zchladnutí (není nutné) naneseme na jablkovou vrstvu a opatrně rovnoměrně rozetřeme. Necháme vychladit.

Smetanu osladíme, přidáme ztužovač a vyšleháme do tuha. Pak rovnoměrně potřeme pudinkovou vrstvu šlehačkou a dáme do chladna proležet.

Před podáváním dozdobíme dle chuti a fantazie.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
4.83 6 5 1
Valentýnské pokušení ke kávě i čaji Články z

Komentáře k receptu: Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou

Komentáře

  1. Janys   11.01.2016 | 14:13 | reagovat |

    Řez je velice dobrý,jen mi není jasné to překlopení,zda-li se to překlopí,a dá se zpět do pečící nádoby na ztuhnutí dalčích náplní.Nebo můžou náplně tuhnout bez jakýkoliv nádoby.



    1. Jarka   07.08.2016 | 20:42 | reagovat |

      nenene,- nechala jsem to jen chvilinku vychladnout, pak jsem vzala rovnou další plech - ten samý profil a do něho jsem řez překlopila, - nechala vychladnout... on se jen malinko pečením smrskne, proto jsem po vychladnutí přiložila po obvodu roztahovací kovovou manžetu - prodávají v domácích potřebách jak kulaté na dorty, tak i čtvercové - dají se roztahovat podle potřeby... Následně jsem uvařila pudink a nalila.... Manžeta zabrání, aby se vám pudink - roztekl po celém plechu...- Je bezvadné tuto manžetu doma míti...

  2. Anonymous   10.02.2015 | 22:10 | reagovat |

    dobrý

  3. Anonymous   10.02.2015 | 22:10 | reagovat |

    nevím to je trochu těžké

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web