Autor:

Silvestrovská dobrota

Snadné
Ingredience
Balkánský sýr 300 g
Lučina 1 balíček
Česnek 5 stroužek
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Olivový olej 3 lžíce
Salám
např. debrecínka, kuřecí šunka, apod.
300 g
Vařená vejce
natvrdo
4 ks
Nakládané kapie 1 sklenice
Veka 1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Ze sýra

Balkánský sýr utřeme s lučinou a česnekem, osolíme, opepříme, přidáme na drobno pokrájený salám, kapii a vejce. Promícháme a dáme stranou. Veku vydlabeme a zevnitř pokapeme olivovým olejem, dáme do ní utvořenou směs a pevně zabalíme do alobalu. Dáme do lednice nejméně na 3 hodiny.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)

Komentáře k receptu: Silvestrovská dobrota

Komentáře

  1. Alena Hatláková   30.12.2009 | 20:05 | reagovat | závadný

    Tak jsem dneska naplnila veku směsí dle receptu, hodně jí zbylo - ale je tak dobrá, že jí zítra namažu na chlebíčky ;)

  2. Simča Sládková   29.12.2009 | 21:33 | reagovat | závadný

    Pokud máte Balkánský sýr moc slaný, tak ho na 24 hodiny naložte másto salamury (slaného nálevu, ve kterém se prodává) do čerstvého mléka. A pokud paní Aleno nevíte co s vydlabanou střídkou, tak je možné ji sníst - usušit a ustrouhat na strouhanku - použít do sekané či karbanátků, nebo upéci kuře s nádivkou, na kterou ji využjete.... Určitě není nutné ji vyhodit....

  3. Alena Hatláková   29.12.2009 | 19:38 | reagovat | závadný

    Není náhodou náplně na jednu veku moc? A kolik dáváte té kapie? A ještě mi prosím poraďte co pak děláte s tou vydlabanou částí veky - nerada bych, aby letěla do koše ....

  4. Malevilka :)   30.12.2008 | 18:50 | reagovat | závadný

    Tak musim říct, že je to opravdu dobrota, až mě mrzí, že jsem neudělala 2 veky. Dala jsem tam sýr balkánského typu, ten si myslim, že není tak slaný, přesto jsem nesolila...A spokojenost. :)Neměla jsem sterilovanou kapii, tak jsem tam dala nakládanou okurku a česneku jsem také dala méně.Je to opravdu dobrota, jsem moc spokojena a dávám za 1.

  5. Gábina Houšková   03.01.2007 | 9:02 | reagovat | závadný

    asi hodně záleží na slanosti balkánského sýra, některý je slaný až dost, jiný ne

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web