Sekaná v bramborovém těstě

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Matelka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g mleté maso
    • 1
      balíček bramborové těsto
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka majoránka
    • 1
      ks vejce
    • 60
      g strouhanka
    • rostlinný olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mleté maso připravíme obvyklým způsobem, smícháme s nakrájenou cibulí, solí, pepřem, majoránkou, česnekem, vajíčkem a trochou strouhanky. Bramborové těsto připravíme podle návodu a rozdělíme na dvě části. Každou rozválíme na placku a zabalíme do něj šišku masové směsi. Necháme v ledničce trochu stuhnout a pak krájíme na cca 1,5 cm porce, které obalíme ve strouhance a opečeme na rozpáleném oleji z obou stran.
2
Nejvíce chutná se špenátem, ale výborně se hodí i vařené brambory.
Zařazení: Maso Mleté

Komentáře k receptu

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    6. 11. 2006 06:40

    Recept jsem si trochu upravila:každý plátek sekané jsem zvlášť obalila v bramborovém těstě a na oleji usmažila.Žádný trojobal,jen bramborové těsto.K tomu špenát.Výborné.Dávám 1.

  • Gábina
    Gábina |

    1. 10. 2006 22:56

    Pro Janu: ne, vyválela jsem bramborové těsto, potřela masovou náplní, zarolovala jako roládu a tu jsem krájela na 1 cm široké plátky. Tyto plátky jsem pekla na plechu na pečícím papíře.

  • Jana
    Jana |

    1. 10. 2006 14:07

    Pochopila jsem dobře,že pokud pečete v troubě,pečete sekanou v těstě vcelku?

  • Gábina Houšková
    Gábina Houšková |

    27. 9. 2006 09:59

    Tak jsem o víkendu vyzkoušela. Bramborové těsto jesm rozválela, potřela masovou náplní a zarolovala. Pak jsem krájela na 1cm plátky a pekla v troubě. Nejdřív bylo bramborové těsto trochu tužší, ale druhý den trochu změklo. Všem to moc chutnalo.

  • Martina S.
    Martina S. |

    26. 9. 2006 15:41

    Měli jsme k obědu a pochutnali jsme si. Sekanou jsem měla připravenou již od neděle v lednici, takže jsem jen zabalila do bramborového těsta, hned nakrájela, obalila a smažila. Připadalo mi to jako rychlovka.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    26. 9. 2006 05:14

    Včera jsem vyzkoušela.Příprava je trošku zdlouhavější,ale výsledek byl vynikající.Z půl kila mletého masa a 1 brambor.těsta jsem měla 20 řízečků.Obdarovala jsem tedy i sousedku a ta si papáníčko také moc pochvalovala.Udělala jsem i špenátek.Moc dobré.:o)

  • Markéta Roubalová
    Markéta Roubalová |

    23. 9. 2006 12:10

    Jaroslavo, maso tvar nezmění, bramborové těsto drží.

  • Anonym
    Anonym |

    22. 9. 2006 12:12

    Gábino, dělám obdobný recept s tím, že peču v troubě a nikdy jsem s tím neměla žádné problémy. Peču na pečícím papíře. Vřele doporučuji.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    22. 9. 2006 11:38

    Mám dotaz, maso bude tepelnou úpravou trošku měnit tvar. Co to udělá s bramborovým těstem? Jinak chuťově to bude určitě bašta:-))

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    22. 9. 2006 08:03

    No,tak tohle bude dost dobré.Já bramborové těsto také smažím,ale se sekanou jsem to nezkoušela..o)

  • Gábina Houšková
    Gábina Houšková |

    21. 9. 2006 13:41

    myslíte, že by to šlo upéci i v troubě na plechu?