Autor:

Sekaná pečeně

Obtížné
Ingredience
Hovězí maso 400 g
Vepřové maso 400 g
Slanina 100 g
Žemle 1 ks
Mléko 0 šálek
Sůl  
Cibule
menší
1 ks
Vejce 2 ks
Tuk 4 lžíce
Strouhanka
na zahuštění
 
Pepř mletý  
Majoránka  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí, Vepřové

Hovězí a vepřové maso odblaníme, nakrájíme na kousky a dvakrát pomeleme na masovém strojku. Pak maso smícháme s žemlí namočenou v mléce a osmaženou na tuku, s drobně nakrájenou cibulí, pepřem, majoránkou, rozšlehanými vejci a na kostičky nakrájenou slaninou.

Směs dobře promícháme, podle potřeby zahustíme strouhankou, uděláme šišku, potřeme ji bílkem a dáme do tukem vymaštěného pekáče a v troubě upečeme dozlatova.

Při pečení sekanou poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby poléváme horkou vodou. Podáváme s brambory nebo s knedlíky a se zelím.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1-
4.57 8 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 8x)
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Sekaná pečeně

Komentáře

  1. INEZ40   24.10.2010 | 11:03 | reagovat | závadný

    Aby sekaná nerozpadala přidává se do ní trochu hladké mouky nebo Solamylu.

    1. martin   22.10.2014 | 7:11 | reagovat | závadný

      žemle s mlékem je v pohodě, do toho prátu je potřeba přidat studenou vodu, dobře vymíchat.Voda to dobře spojí a při pečení se odpařuje a sekaná je šťavnatá a měkká a nerozpadá se..Mouku nedávat!!! Sice to asi lépe drží, ale rozhodně bude zřetelně tužší..

  2. Jura S.   15.01.2007 | 17:47 | reagovat | závadný

    Já dávám jen strouhanku bez žemle s mlíkem a nic se nerozpadá a zdá se mi chutnější

  3. Jitka Malinová   08.03.2006 | 15:32 | reagovat | závadný

    Pavle, příčin asi bude víc, maso musí být jemně mleté, né moc libové, musí se promíchávat rukou, aby se rozbila struktura vláken a tím se to promíchalo a drželo pospolu. A ve směsi nesmí být žádný vzduch.

  4. Marta Hajkova   08.03.2006 | 14:19 | reagovat | závadný

    Pavle, ja mam velkou rodinu a sekana je jedno z nasich neoblibenejsich jidel - delam ji z kila mleteho masa, prakticky stejne jako v tomto navodu, ale davam 4 vejce (spojuji maso) a aspon 3 housky v mlece namocene a pak vymackane. Zahustuji strouhankou nebo i moukou a nerozpada se - zkus!

  5. Pavel K.   28.11.2005 | 11:31 | reagovat | závadný

    Ať to dělám jakkoliv, vždy se mi to rozsejpá. Není to také gumové jako v krámu. Kde je chyba?V krámech to mají čtverhanné, asi to dělají řídké a pečou ve formě,ne?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web