Autor:

Sekaná pečeně

Obtížné
Ingredience
Hovězí maso 400 g
Vepřové maso 400 g
Slanina 100 g
Žemle 1 ks
Mléko 0 šálek
Sůl  
Cibule
menší
1 ks
Vejce 2 ks
Tuk 4 lžíce
Strouhanka
na zahuštění
 
Pepř mletý  
Majoránka  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí, Vepřové

Hovězí a vepřové maso odblaníme, nakrájíme na kousky a dvakrát pomeleme na masovém strojku. Pak maso smícháme s žemlí namočenou v mléce a osmaženou na tuku, s drobně nakrájenou cibulí, pepřem, majoránkou, rozšlehanými vejci a na kostičky nakrájenou slaninou.

Směs dobře promícháme, podle potřeby zahustíme strouhankou, uděláme šišku, potřeme ji bílkem a dáme do tukem vymaštěného pekáče a v troubě upečeme dozlatova.

Při pečení sekanou poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby poléváme horkou vodou. Podáváme s brambory nebo s knedlíky a se zelím.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1-
4.67 6 5 1
Bramborové frity se slaninou Hostina pro zimní den Články z

Komentáře k receptu: Sekaná pečeně

Komentáře

  1. INEZ40   24.10.2010 | 11:03 | reagovat |

    Aby sekaná nerozpadala přidává se do ní trochu hladké mouky nebo Solamylu.

    1. martin   22.10.2014 | 7:11 | reagovat |

      žemle s mlékem je v pohodě, do toho prátu je potřeba přidat studenou vodu, dobře vymíchat.Voda to dobře spojí a při pečení se odpařuje a sekaná je šťavnatá a měkká a nerozpadá se..Mouku nedávat!!! Sice to asi lépe drží, ale rozhodně bude zřetelně tužší..

  2. Jura S.   15.01.2007 | 17:47 | reagovat |

    Já dávám jen strouhanku bez žemle s mlíkem a nic se nerozpadá a zdá se mi chutnější

  3. Jitka Malinová   08.03.2006 | 15:32 | reagovat |

    Pavle, příčin asi bude víc, maso musí být jemně mleté, né moc libové, musí se promíchávat rukou, aby se rozbila struktura vláken a tím se to promíchalo a drželo pospolu. A ve směsi nesmí být žádný vzduch.

  4. Marta Hajkova   08.03.2006 | 14:19 | reagovat |

    Pavle, ja mam velkou rodinu a sekana je jedno z nasich neoblibenejsich jidel - delam ji z kila mleteho masa, prakticky stejne jako v tomto navodu, ale davam 4 vejce (spojuji maso) a aspon 3 housky v mlece namocene a pak vymackane. Zahustuji strouhankou nebo i moukou a nerozpada se - zkus!

  5. Pavel K.   28.11.2005 | 11:31 | reagovat |

    Ať to dělám jakkoliv, vždy se mi to rozsejpá. Není to také gumové jako v krámu. Kde je chyba?V krámech to mají čtverhanné, asi to dělají řídké a pečou ve formě,ne?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu! Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web