Sedlácká pohanka

Střední
Ingredience
Brambory
středně velké
2 ks
Rostlinný olej 2 lžíce
Cibule 1 ks
Česnek 3 stroužek
Oregáno
dle chuti
 
Pohanka 1,5 šálek
Vařící voda 2 šálek
Omáčka
Zázvor - mletý 1,5 lžička
Sezamový olej 1 lžíce
Česnek 2 stroužek
Sojová omáčka 1 lžíce
Voda 1 šálek
Škrob
Pšeničný nebo instatní kukuřičná kaše - trošku
 

Postup přípravy:

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a pokrájíme na kostky. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a osamažíme nadrobno nakrájenou cibuli a pokrájené stroužky česneku. Ochutíme oregánem.

Pohanku přebereme, opláchneme a smícháme s osmaženou cibulí a česnekem. Na středním ohni mícháme 3-4 minuty, potom zalejeme vařící vodou. Zakryjeme a na slabém ohni vaříme do doby vsáknutí vody a změknutí pohanky (asi 20 minut). Přimícháme uvařené brambory.

Podáváme se zázvorovou omáčkou.
Zázvorová omáčka: připravíme ji ze směsi zázvoru, sezamového oleje, prolisovaného česneku, sójové omáčky a vody. Směs povaříme (jen krátce) a zahustíme kukuřičným škrobem nebo instantní kukuřičnou kaší.

Jako přílohu volíme zeleninový salát.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)

Komentáře k receptu: Sedlácká pohanka

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web