Rýžové nudle s kuřecím masem

Hodnocení:

Moje:

30 minut
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g kuřecí prsa
    • 200
      g rýžové nudle
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks bílé zelí
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nakrájené maso smícháme s 1 lžičkou lehké sojové omáčky a necháme odležet, co nejdéle při pokojové teplotě.
2
Ochucený olej: povaříme stolní olej s česnekem, zázvorem a chilli paprikou ( nebo pepřem).
3
Do 2L vody rozmícháme 1 kostka kuřecího vývaru (už zahříváme), 1lžíce lehké sojové omáčky, do vlažné vody vložíme ,,Rýžové vlasové nudle BUII GAO´´, povaříme na skus. Pak scedíme. Nudle jsou lehce nahnědlé a nelepí se.
4
Zelenina je připravená na nudličky, mrkve jen pro barvu cca 2%, možno zaměnit za jiné druhy (paprika, pórek, výhonky, hrášek).
5
Scezený olej řádně rozehřejeme, přidáme 1 lžíci sádla.
6
Do masa přidáme 1/4 vejce a solamyl. Opečeme klidně do křupava ,pak scedíme a položíme na nudle.
7
Do pánve dáme 1 lžíci nového oleje a usmažíme zbytek vejce, opět scedíme a odložíme na nudle.
8
Další olej dle množství zeleniny a trochu másla, zeleninu jen ohřejeme.
9
Vložíme nudle s masem, teplota naplno, a mícháme aby nudle prskaly, odebíráme ode dna jako číňani.
10
Dochutíme lehkou sojovou omáčkou.
11
Pozn: Nikde žádná sůl - v sojovce je jí dost. zelenina musí být suchá, nudle neproplachujeme, vejce je na vyčištění pánve někde se vyhazuje.
12
Podáváme s chilli omáčkou.
13
Po letech pokusů a omylů se to konečně na 90% podobá restauraci.
14
Pokud máte zkušenosti , budu rád.
Zařazení: Pokrmy
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.