Rýže na kantonský způsob

Střední
Ingredience
Vařená rýže
(Vychlazené z chladničky)
5 šálek
Krevety
Bez skořápek
200 g
Šunka 100 g
Hrášek
Vařený
75 g
Cibule 2 ks
Vejce 2 ks
Sojová omáčka 2 lžíce
Sherry 1 lžíce
Chilli  
Olej  
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí, Uzeniny

Vejce smícháme se sójovou omáčkou a dobře rozmícháme. Krevety posypeme špetkou koření, polijeme vínem a na kolečka nakrájené cibuli osmahneme. Po 1 minutě přidáme ne kostičky nakrájenou šunku a hrášek. Za stálého míchání přidáme umíchaná vejce a směs spojíme asi dvouminutovým mícháním.

Na oleji osmažíme rýži tak, aby se jednotlivá zrnka od sebe oddělovala. Do takto osmažené rýže přidáme ostatní připravené složky a koření, směs ještě dobře prohřejeme, dosolíme (pozor, sójová omáčka je už slaná), přidáme dle chuti chilli koření a hned podáváme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Paella Jak chutná Španělsko Články z

Komentáře k receptu: Rýže na kantonský způsob

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web