Rýže na kantonský způsob

Střední
Ingredience
Vařená rýže
(Vychlazené z chladničky)
5 šálek
Krevety
Bez skořápek
200 g
Šunka 100 g
Hrášek
Vařený
75 g
Cibule 2 ks
Vejce 2 ks
Sojová omáčka 2 lžíce
Sherry 1 lžíce
Chilli  
Olej  
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí, Uzeniny

Vejce smícháme se sójovou omáčkou a dobře rozmícháme. Krevety posypeme špetkou koření, polijeme vínem a na kolečka nakrájené cibuli osmahneme. Po 1 minutě přidáme ne kostičky nakrájenou šunku a hrášek. Za stálého míchání přidáme umíchaná vejce a směs spojíme asi dvouminutovým mícháním.

Na oleji osmažíme rýži tak, aby se jednotlivá zrnka od sebe oddělovala. Do takto osmažené rýže přidáme ostatní připravené složky a koření, směs ještě dobře prohřejeme, dosolíme (pozor, sójová omáčka je už slaná), přidáme dle chuti chilli koření a hned podáváme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Filetujeme kapra krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Rýže na kantonský způsob

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web