Rybí filé na labužnický způsob

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
30 minut
4
porce
neuvedeno
autor: dl

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g rybí file
    • 800
      g brambory
    • 4
      ks vařená vejce
    • 40
      g sádlo
    • 150
      g žampiony
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce petrželová nať posekaná na drobno
    • 1
      lžička máslo
    • 2
      lžíce vepřový vývar
    • mletá paprika
    • citronová šťáva
    • 2
      lžíce zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory umyjeme, uvaříme ve slupce, oloupeme a pokrájíme na plátky. Stejně pokrájíme i vejce uvařená na tvrdo. Polovinou sádla vymastíme pekáč nebo zapékací mísu a ve zbylém sádle podusíme žampiony pokrájené na tenké plátky.
2
Do vymazané mísy střídavě klademe plátky brambor, vajec uvařených na tvrdo a žampionů, osolíme a opepříme. Navrch položíme rybí filé, které osolíme, opepříme, posypeme posekanou petrželovou natí, pokapeme rozpuštěným máslem, masovým vývarem a kysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali mletou červenou papriku. Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme do měkka.
3
Hotové pokapeme citronovou šťávou a kysanou smetanou.
Zařazení: Maso Rybí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 |

    12. 5. 2017 11:01

    ...je mezi nově komentovanými a poslední komentář je z 2006

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    11. 8. 2006 10:43

    Výborné.Akorát žampiony jsem nedusila,ale přímo syrové je nakrájela a dala do pekáčku.Krásně se upekly a spolu s rybím masem vytvořily výbornou šťávičku, která se vsákla do brambor.Dávám 1.