Autor:

Dušené rybí filé v hořčičné omáčce

Střední
Ingredience
Pórek 400 g
Sůl  
Rybí file 4 ks
Bobkový list 1 ks
Bílý vinný ocet 2 lžíce
Máslo 2 lžíce
Polohrubá mouka 1 lžíce
Smetana ke šlehání 200 ml
Pikantní hořčice 2 lžíce
Citronová šťáva 1 lžička
Kerblík  
Pepř mletý
na posypání
 
Citron
na ozdobení
 
Dušené rybí filé v hořčičné omáčce

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Pórek očistíme, opereme a nakrájíme na kousky. Povaříme jej ve 300 ml osolené vody přibližně 8 minut. Necháme okapat a vývar si zachytíme. Mezitím omyjeme filé. Do kastrolu vlijeme menší množství osolené vody, přidáme k ní bobkový list a ocet a přivedeme k varu. Pak vložíme kousky ryby a při nízké teplotě je v nálevu zhruba 8-10 minut dusíme.

Na rozehřátém tuku osmahneme mouku. Za stálého míchání přilijeme smetanu a pórkový vývar. Přivedeme k varu a při nízké teplotě přibližně 5 minut vaříme. Potom vmícháme hořčici. Omáčku dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a prohřejeme v ní pórek.

Na míse filé posypeme lístky kerblíku a hrubě mletým pepřem. Přelijeme omáčkou a ozdobíme plátky citronu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1-
4.75 8 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 8x)
Losos na čočkovém salátu Luštěniny na tři způsoby Články z

Komentáře k receptu: Dušené rybí filé v hořčičné omáčce

Komentáře

  1. ČernáLuna   23.06.2012 | 12:48 | reagovat | závadný

    Jídlo bylo dobré, ale pórku je tam opravdu hodně, takže doporučuji jenom těm, kteří mají pórek rádi jako jednu ze základních surovin v jídle. A k takovému množství masa je té omáčky zbytečně moc. Ale jinak opravdu dobré.

  2. Dana   02.09.2011 | 11:02 | reagovat | závadný

    Moc dobre! Nedavala jsem ocet a taky to chutnalo super! I deti mi to jedly! :)

  3. Pluhda   07.05.2011 | 15:54 | reagovat | závadný

    výborný :) za 1

  4. Markéta Valentíková   07.10.2007 | 14:48 | reagovat | závadný

    Nebylo to špatné.. tu porkovou omáčku jsem měla moc překořeněnou, musela jsem to ředit aby se to dala použít, asi to bylo tou hořčíčí. Použila jsem dijonskou.

  5. Dáška   04.05.2007 | 20:42 | reagovat | závadný

    Výborné, moc jsme si s přítelem pochutnali. Doporučuji!

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web