Autor:

Dušené rybí filé v hořčičné omáčce

Střední
Ingredience
Pórek 400 g
Sůl  
Rybí file 4 ks
Bobkový list 1 ks
Bílý vinný ocet 2 lžíce
Máslo 2 lžíce
Polohrubá mouka 1 lžíce
Smetana ke šlehání 200 ml
Pikantní hořčice 2 lžíce
Citronová šťáva 1 lžička
Kerblík  
Pepř mletý
na posypání
 
Citron
na ozdobení
 
Dušené rybí filé v hořčičné omáčce

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Pórek očistíme, opereme a nakrájíme na kousky. Povaříme jej ve 300 ml osolené vody přibližně 8 minut. Necháme okapat a vývar si zachytíme. Mezitím omyjeme filé. Do kastrolu vlijeme menší množství osolené vody, přidáme k ní bobkový list a ocet a přivedeme k varu. Pak vložíme kousky ryby a při nízké teplotě je v nálevu zhruba 8-10 minut dusíme.

Na rozehřátém tuku osmahneme mouku. Za stálého míchání přilijeme smetanu a pórkový vývar. Přivedeme k varu a při nízké teplotě přibližně 5 minut vaříme. Potom vmícháme hořčici. Omáčku dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a prohřejeme v ní pórek.

Na míse filé posypeme lístky kerblíku a hrubě mletým pepřem. Přelijeme omáčkou a ozdobíme plátky citronu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1-
4.75 8 5 1
Ořechové tyčinky s ledovou polevou Tip na nedělní oběd - kuře s mandlovou nádivkou a ořechové tyčinky Články z

Komentáře k receptu: Dušené rybí filé v hořčičné omáčce

Komentáře

  1. ČernáLuna   23.06.2012 | 12:48 | reagovat |

    Jídlo bylo dobré, ale pórku je tam opravdu hodně, takže doporučuji jenom těm, kteří mají pórek rádi jako jednu ze základních surovin v jídle. A k takovému množství masa je té omáčky zbytečně moc. Ale jinak opravdu dobré.

  2. Dana   02.09.2011 | 11:02 | reagovat |

    Moc dobre! Nedavala jsem ocet a taky to chutnalo super! I deti mi to jedly! :)

  3. Pluhda   07.05.2011 | 15:54 | reagovat |

    výborný :) za 1

  4. Markéta Valentíková   07.10.2007 | 14:48 | reagovat |

    Nebylo to špatné.. tu porkovou omáčku jsem měla moc překořeněnou, musela jsem to ředit aby se to dala použít, asi to bylo tou hořčíčí. Použila jsem dijonskou.

  5. Dáška   04.05.2007 | 20:42 | reagovat |

    Výborné, moc jsme si s přítelem pochutnali. Doporučuji!

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox! 8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox!
Video: Co udělá levný šampon s barvenými vlasy? Video: Co udělá levný šampon s barvenými vlasy?
Tipy na víkend: Na nákupy, na polévku i za sluníčkem Tipy na víkend: Na nákupy, na polévku i za sluníčkem
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web