Ryba v rajské omáčce

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 28
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • filety - 4 porce
    • 4
      lžíce olej
    • 1
      ks rajský protlak - malý
    • 1
      ks zelená paprika - pokrájená na drobno
    • 2
      stroužek česnek - rozetřený
    • 1
      lžička cukr krupice cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • 3
      ks nové koření - kuličky
    • 1
      ks bobkový list
    • vývar
    • 1
      lžíce hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Porce ryby osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Na pánvi s rozpáleným olejem rybu osmažíme zprudka z obou stran. K orestované rybě dáme krátce orestovat i protlak a papriku, vše zalijeme vývarem, přidáme koření a 10-15 minut zvolna povaříme. Nakonec zahustíme dle potřeby moukou rozmíchanou v trošce vody, dochutíme solí, cukrem a pepřem dle potřeby, necháme provařit a po vyndání koření můžeme servírovat například s rýží,těstovinami nebo bramborem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Petra Brzková
    Petra Brzková |

    12. 11. 2015 17:16

    Výborné a velmi rychle připravené jídlo. Děkuji za recept.

  • Příhodová
    Příhodová |

    8. 4. 2013 19:23

    Naše stálice v jídelníčku od doby, kdy jsem recept objevila. Hlídejte si ale dobu varu, protože některé rybě stačí necelých pět minut, tak ať se vám nerozvaří ;) .

  • Petra
    Petra |

    4. 12. 2012 10:51

    Protlak jsem neměla , jen drcená rajčata a taky to bylo moc dobré a navíc i hodně rychlé . Děckám chutnalo a já mám zase jeden dobrý recept do zásoby .

  • O.Miklová
    O.Miklová |

    25. 5. 2012 09:03

    Ryba výborná,omáčka taky,mockrát děkuji za recept!

  • Radka
    Radka |

    6. 2. 2012 16:07

    Zajimave, vyzkousim.

  • Bára
    Bára |

    11. 12. 2011 19:12

    Zkusila jsem recept uvařit z pangasia, mají ho teď v Albertě hodně levný. Povedl se na výbornou a recept určitě nedělám naposled, je moc dobrý. Děkuji, Bára.

  • Vlaďka Wolfová
    Vlaďka Wolfová |

    26. 10. 2011 19:46

    Děkuji za výborné a rychlé jídlo, děti baštili ani nedutali a nejmenšího jsem nestačila krmit :-) . Začínáme totiž se lžící a červená omáčka se mi nechtěla uklízet ;-) . Do příště to vypilujeme a už si dá rybičku v rajské sám :-)) .

  • Berda
    Berda |

    15. 9. 2011 07:59

    ryba v omáčce byla moje premiéra a stála za vyzkoušení, můžu jen doporučit, je vynikající

  • Palánová
    Palánová |

    23. 7. 2011 21:10

    Dnešní oběd se moc vyvedl, děkuji za zajímavý, jednoduchý a bleskový recept.

  • Lojza
    Lojza |

    20. 6. 2011 09:14

    Moc dobrá 8-)

  • Míla
    Míla |

    3. 6. 2011 13:30

    díky za rychlý recepty :-) ,máčka je s rybou šmakézní <:-)

  • Věra Škoulová
    Věra Škoulová |

    28. 5. 2011 19:05

    Nechala jsem se inspirovat fotografií, připomínala mi rybičky v tomatě s bramborem. Musím přiznat, že s takto upravenou rybou jsem překvapila nejen nás doma, ale i tchána s tchýní. Je to vynikající a všem vřele doporučuji vyzkoušet. Jen bych upozornila na dobu přípravy, protože mě trvala o něco méně, ale to záleží na druhu ryby, já měla filety z tresky. Určitě zopakuji, je to rychlá a chutná příprava ryby. Děkuji za pěkný recept.