Roštěnky na smetaně

Hodnocení:

Moje:

60 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks hovězí roštěná
    • sůl
    • 2
      lžíce sádlo
    • 4
      lžička hořčice plnotučná
    • 2
      plátek slanina
    • 1
      ks cibule
    • 0.5
      l sladká smetana
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce kapary
    • cukr
    • citron

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Roštěnky naklepeme, osolíme, opečeme na sádle, vyjmeme a potřeme hořčicí. Do zbylého tuku přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a nakrájenou cibuli, osmažíme. Vrátíme roštěnky, podlijeme a dusíme do měkka. Měkké maso vyjememe a šťávu zahustíme smetanou, rozmíchanou s moukou. Omáčku provaříme, procedíme na roštěnky a přidáme kapary. Omáčku podle chuti trochu přisladíme a zakapeme citronem.
2
Podáváme s knedlíky.
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.