Rizoto s dýní a hráškem

Hodnocení:

Moje:

60 minut
5
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      šálek mražený hrášek
    • 220
      g rýže na rizoto
    • 600
      ml drůbeží vývar
    • 2
      lžíce máslo
    • 150
      g pancetta
    • 250
      g strouhaný parmazán
    • dýně máslová

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tykev oloupeme a vysemeníme. Nakrájíme na kostičky o hraně asi 1,5 cm (větší by se nemusely provařit). Rýži propereme, zalijeme vývarem a přidáme tykev. Dáme do vyhřáté trouby - 200°C asi na třicet minut. Jednou či dvakrát odspodu promícháme.
2
Vyndáme z trouby, přidáme mražený hrášek a na 5-10 minut vrátíme do trouby, dokud se tekutina zcela nevstřebá.
3
Mezitím si plátky pancetty opečeme na pánvi nebo pod grilem. Když je tekutina pryč, přimícháme nastrouhaný sýr a promícháme. Servírujeme v misce s pancettou na vrchu.
4
Parmezán je poměrně drahý, můžete ho použít napůl s pěkně zralým sýrem, např. čedarem. Nebo nahradit sýrem Grand Moravia, je také tvrdý a slanější.
5
Nejdřív jsem se to bála ochutnat, když to přede mě postavili poprvé - říkala jsem si: Dýně?? Ale pak jsem nemohla přestat jíst, jak to bylo vynikající... Ten sýr a vývar tomu prostě dodá chuť, bez něj to není ono.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Zdenka.B
    Zdenka.B |

    20. 1. 2014 14:14

    chutnalo i kolegyni v práci... jsem si řekla, že si k tomu osmahnu šunku, aby to bylo dietnější, ale pro chlapi samozřejmě slanina :-) posílám obrázek