Rizoto s citronem

Hodnocení:

Moje:

25 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,5
      l vývar
    • 3,5
      lžíce máslo (3-4 lžíce)
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      ks šalotka velká
    • 2
      hrnek rýže na rizoto (kulatozrnná)
    • 100
      ml bílé víno - suché
    • 50
      g strouhaný parmazán
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • citronová kůra najemno nastrouhaná
    • 2
      lžíce petrželka hladkolistá
    • sůl na dochucení
    • pepř mletý (bílý) na dochucení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vývar přiveďte k varu a nechte na mírném ohni probublávat. V hlubší pánvi se zesíleným dnem rozehřejte polovinu oleje a lžíci másla a nechte na něm zesklovatět najemno nakrájenou šalotku. Přidejte rýži a asi 5 minut ji promíchávejte se šalotkou. Směs zalijte vínem a za stálého míchání jej nechte odpařit. Postupně pak po sběračkách přilévejte horký vývar, další sběračku vždy, když se předchozí tekutina zcela vsákne do rýže. Stále promíchávejte.
2
Asi po 15 minutách bude rýže uvařená na skus a krásně krémovitá. Vypněte plamen a do rizota vmíchejte zbylé máslo, sýr, najemno nakrájenou petrželku, citronovou kůru a šťávu.
3
Rizoto dochuťte a ihned podávejte.
Zařazení: Pokrmy Z rýže

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.