Autor:

Rizoto s citronem

25 minut PT0H25M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Vývar 1,5 l
Máslo
(3-4 lžíce)
3,5 lžíce
Olivový olej 2 lžíce
Šalotka
velká
2 ks
Rýže na rizoto
(kulatozrnná)
2 hrnek
Bílé víno - suché 100 ml
Strouhaný parmazán 50 g
Citronová šťáva 2 lžíce
Citronová kůra
najemno nastrouhaná
 
Petrželka
hladkolistá
2 lžíce
Sůl
na dochucení
 
Pepř mletý
(bílý) na dochucení
 
Rizoto s citronem

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z rýže

Vývar přiveďte k varu a nechte na mírném ohni probublávat. V hlubší pánvi se zesíleným dnem rozehřejte polovinu oleje a lžíci másla a nechte na něm zesklovatět najemno nakrájenou šalotku. Přidejte rýži a asi 5 minut ji promíchávejte se šalotkou. Směs zalijte vínem a za stálého míchání jej nechte odpařit. Postupně pak po sběračkách přilévejte horký vývar, další sběračku vždy, když se předchozí tekutina zcela vsákne do rýže. Stále promíchávejte.
Asi po 15 minutách bude rýže uvařená na skus a krásně krémovitá. Vypněte plamen a do rizota vmíchejte zbylé máslo, sýr, najemno nakrájenou petrželku, citronovou kůru a šťávu.
Rizoto dochuťte a ihned podávejte.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Dušené kapustičky Co dát v lednu na stůl? Články z

Komentáře k receptu: Rizoto s citronem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web