Římské dršťky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
45 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g dršťky uvařené
    • 600
      g rajčata
    • 200
      g mleté maso - hovězí
    • 50
      g šunka
    • 50
      g slanina
    • 1
      ks mrkev
    • 0,3
      ks celer
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • slunečnicový olej
    • pepř mletý
    • sůl
    • bazalka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na trošce oleje vyškvaříme nakrájenou slaninku, přidáme nakrájenou cibuli a šunku, nastrouhanou mrkev a celer a za stálého míchání 5 minut smažíme.
2
Přidáme maso a smažíme dalších 5 minut. Nakonec přidáme na kostky nakrájená rajčata, utřený česnek, osolíme, opepříme a asi půl hodiny dusíme.
3
Pokud je třeba, podlejeme trošičkou horkého vývaru. Před koncem přidáme trochu bazalky.
4
Hotovou omáčkou přelejeme teplé uvařené dršťky.
5
Podáváme s brambory, bílým chlebem nebo i se špagetami.
Zařazení: Maso Hovězí Vnitřnosti
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    10. 2. 2006 11:52

    To jsem ráda,že se tu objevují recepty s dršťkami.Krom klasické polévky něco z jiného soudku!

  • Airan
    Airan |

    10. 2. 2006 10:14

    Davam do oblibenich:-))