Řecké kuře

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 400
      g rajčata
    • 2
      česnek
    • 100
      ml bílé víno
    • oregáno
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z kuřete odřízneme prsa a stehna, prsa přepůlíme, stehna rozdělíme na 2 části, odstraníme kůži a přebytečný tuk. V hrnci rozpálíme olej, přidáme opepřené části kuřete, opečeme do zlatova, přidáme prolisovaný česnek, krátce zasmahneme, vlijeme víno a přidáme rajčata, osolíme a okořeníme oreganem.
2
Necháme na mírném ohni dusit do změknutí. Přebytečná voda by se měla odpařit a zůstat jen hustá šťáva. Můžeme dochutit špetkou cukru.
3
Příloha: dušená rýže promíchaná s nasekanou zelenou petrželkou.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Anna Vobroučková
    Anna Vobroučková |

    6. 5. 2009 11:31

    Už jsem dělala několikrát,vždy s úspěchem,dávám 1.

  • HHBrutus
    HHBrutus |

    5. 8. 2007 21:30

    Použil jsem k přípravě remosku a k ingrediencím použil černé olivy nakrájené na kolečka a na proužky nakrájenou naloženou kapii. Jako přílohu jsem dal rýži a na talíři jí dokapal citronem. Zkuste to, mě to tak chutná.

  • Merkéta Fialová
    Merkéta Fialová |

    11. 2. 2006 17:12

    Tak jsem, se nechala zlákat a kuře udělala. Použila jsem trochu z rad Majky abych zjemnila chuť ale maso opravdu výborné už v původním stavu.

  • Majka
    Majka |

    9. 2. 2006 01:48

    Recept jsem vyzkousela - velice chvalim! Trosku jsem si to upravila: do hotove smesi jsem nakonec pridala trochu smetany, potlacila castecne kyselou chut vina. Cele jsem to pak posypane strouhanym syrem nechala troube 15 min zapect. S testovinami to byla hotova basen!

  • Jean Joche
    Jean Joche |

    29. 12. 2005 19:02

    Delikatesa:)Něco tak lahodného jsem dlouho nepožil...

  • Lenka
    Lenka |

    3. 9. 2004 11:52

    Je to dobrota