Rajčatový hamburger

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 50
      g anglická slanina
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks česnek
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžíce kapary
    • 4
      ks rajčata (Velká)
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      svazek bazalka
    • 200
      g mozzarella

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Slaninu nakrájíme na kostičky, oloupeme česnek s cibulí a drobně nasekáme. V pánvi rozpálíme olej, všechny připravené suroviny na něj nasypeme a osmahneme. Přidáme kapary a podusíme. Omyjeme rajčata a nadvakrát je rozkrojíme. Plochy osolíme a opepříme. Opereme a osušíme bazalku. Otrháme lístky a nasekáme je. Troubu rozpálíme na 220 °C. Mozzarellu nakrájíme na plátky asi 1 cm silné. Plech na pečení vyložíme vrstvou alobalu. Na něj položíme spodní části rajčat. Potřeme je cibulkovou směsí, posypeme bazalkou a navrch položíme plátek sýra. Překryjeme střední části rajčat a postup opakujeme. Navrch usadíme vršky. Plech s rajčaty dáme do trouby na 15 minut zapéct.
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.